ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Ψωμιάδης: Με εκβίαζε ο Οικονομόπουλος!

- Επίθεση εξαπέλυσε ο Μάκης Ψωμιάδης κατά του δικηγόρου της πολιτικής αγωγής στη δίκη για την υπεξαίρεση χρημάτων της ΑΕΚ 
- Τι απαντάει ο Χάρης Οικονομόπουλος 

Για νομότυπη συμπεριφορά προκειμένου να μην χρειαστεί να πληρώσει το ΦΠΑ, μίλησε ο Μάκης Ψωμιάδης κατά τη δεύτερη μέρα απολογίας του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για την υπόθεση υπεξαίρεσης ύψους 21,5 εκατ. ευρώ. Παράλληλα κατηγόρησε τον δικηγόρο Χάρη Οικονομόπουλο για εκβιασμό.
Υποστήριξε ότι στόχος του ήταν να μην πληρωθεί το ΦΠΑ για τηλεοπτικά δικαιώματα, καθώς  "αδυνατούσα να πληρώσω. Αυτή ήταν η μόνη λύση που μου έδωσε άνθρωπος από την Εφορία", ενώ ανέφερε ότι οι συγκατηγορούμενοί του δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση ούτε είχαν διαχειριστικό έλεγχο στην ΠΑΕ ΑΕΚ.
Ο Μάκης Ψωμιάδης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση σε βάρος του δικηγόρου της πολιτικής αγωγής, Χάρη Οικονομόπουλου, υποστηρίζοντας ότι τον έχει εκβιάσει ζητώντας 2 εκατ. ευρώ, για να.. αποσυρθεί από την υπόθεση. Ο Χ. Οικονομόπουλος αντέδρασε ζητώντας το λόγο, όμως δεν του δόθηκε καθώς η απολογία δεν είχε ακόμη ολοκληρωθεί. Ο δικηγόρος σε ανακοίνωσή του απαντά στις επ' ακροατηρίω «αποκαλύψεις» του υπόδικου Χ. Ψωμιάδη", όπως τις χαρακτηρίζει. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Προς κάθε ΜΜΕ που φιλοξενεί
σημερινές επ΄ακροατηρίω «αποκαλύψεις»
του υπόδικου Χ. Ψωμιάδη
και οιονδήποτε αφορά

1.  Τα δέκα τελευταία χρόνια, από τον Οκτώβριο του 2004, χειρίζομαι, χρηματοδοτώντας και εξ ιδίων, τις διεκδικήσεις των απαιτήσεων της ΠΑΕ ΑΕΚ ως πληρεξούσιος δικηγόρος της αδιάκοπα και ανυποχώρητα, χωρίς να έχω εισπράξει ένα ευρώ. Μετά τις και ποινικά ελεγκτέες πράξεις, που είχαν αποτέλεσμα τον υποβιβασμό της στην ερασιτεχνική κατηγορία και την απόφαση για την εκκαθάρισή της, δεν προσδοκώ προσωπικά να εισπράξω το παραμικρό.
2.   Κάθε προφυλακισμένος κατηγορούμενος, ο οποίος αντιμετωπίζει βαρύτατες ποινές πολύχρονης κάθειρξης για κακουργηματικές πράξεις έχει στη διάρκεια της απολογίας του το ανέλεγκτο και το ακαταλόγιστο.
3.  Οποιοιδήποτε άλλοι, όμως, αναπαράγουν τέτοιου είδους συκοφαντικά «επ’ακροατηρίω» φληναφήματα - όπως αυτά που εμφανίζονται από σήμερα το μεσημέρι ως «βόμβες μεγατόνων»  του απολογούμενου Χρυσόστομου Ψωμιάδη για, δήθεν, απαίτηση από εμένα, σε  προσωπικό επίπεδο, οποιουδήποτε χρηματικού ποσού για την «παραίτησή μου από την υπόθεση εναντίον του και την αποχώρησή μου από το δικαστήριο» - καθώς και οποιοιδήποτε αναπαράγουν οτιδήποτε άλλο σκαρφιστούν υπόδικοι και συμπαραστάτες τους στην προσπάθειά τους να δημιουργούν εντυπώσεις, το κάνουν σε γνώση των νομίμων συνεπειών. Όσοι αποκρύπτουν ότι, αντίθετα, απέκρουσα κάθε προσπάθεια του παραπάνω κατηγορούμενου να με «πείσει» να αποχωρήσω από την υπόθεση, λογοδοτούν στη συνείδησή τους.
4.  Η αταλάντευτη εμμονή μου στο να εκτελέσω στο ακέραιο το καθήκον μου ως δικηγόρος απέναντι στην ΠΑΕ ΑΕΚ, ακόμη και τώρα που επιχειρείται να θαφτεί κατάχρεη και ακληρονόμητη, δεν αμφισβητείται.
5.  Το πώς επιτεύχθηκε η επί δεκαετία επιχειρούμενη δυνατότητα εκχώρησης των απαιτήσεών της ΠΑΕ ΑΕΚ κατα της οικογενείας Ψωμιάδη προς το Δημόσιο, για εξασφάλιση και των φορολογουμένων σχετικά με την είσπραξη τους, ειδικά πλέον και μετά τη λύση της (άρθρο 10, Ν.4224/31.12.13), εκχώρηση η οποία μόνο στήριξη δεν είχε από όσους σήμερα εκθειάζουν την πορεία της ερασιτεχνικής ΑΕΚ στη Γ΄Εθνική, είναι επίσης γνωστό.
6.  Όπως προκύπτει και από το δημοσιευμένο πρακτικό της Έκτακτης Γ.Σ. της ΠΑΕ ΑΕΚ της 7ης Ιουνίου 2013 κανείς, εκτός από τους Κωνσταντίνο Αλεξίου και Παναγιώτη Βαλασόπουλο, δεν μπορεί να συμβιβαστεί για λογαριασμό της με τον ανωτέρω υπόδικο. Ο υπόδικος, οι συνήγοροί του και όσοι αναπαράγουν παρόμοια φληναφήματα όχι μόνο το γνωρίζουν, αφού έχει δημοσιευτεί,  αλλά αποδέχονται και τις συνέπειες κάθε αντίθετου ισχυρισμού.
7.  Τόσο για λόγους ευθύνης όσο και δεοντολογίας, όσο η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν έχει διαγραφεί από τα ειδικά μητρώα του Υπουργείου Ανάπτυξης και δεν εξοφλείται, ως πληρεξούσιος δικηγόρος της ούτε μπορώ ούτε θα παραιτηθώ από τον χειρισμό της υπόθεσης.
8.  Μετά την επικείμενη, ελπίζω, ολοκλήρωση της εκχώρησης των απαιτήσεων της ΠΑΕ προς το Δημόσιο -  η οποία μπορεί ακόμη να πραγματοποιηθεί, παρα την καθυστέρηση του Δημοσίου, αποκλειστικά κυρίως χάρη σε δικές μου ενέργειες - ο μόνος στον οποίο θα δίνει λόγο ο κάθε Ψωμιάδης, εκτός από το φυσικό του δικαστή, θα είναι το ίδιο το Δημόσιο.
9.  Όσοι, τυχόν, ενοχλούνται από τη δικαστική απόφαση για τη μη διαγραφή της ΠΑΕ ΑΕΚ από τα μητρώα εταιρειών δεν έχουν παρα να συμβάλουν για την ταχύτερη δυνατή αποδοχή της εκχώρησης από το Δημόσιο και τη νόμιμη πραγματοποίησή της.
10. Όσοι επιθυμούν διακαώς, ακόμη και τώρα, την αποχώρηση της ΠΑΕ ΑΕΚ ως πολιτικώς ενάγουσας από τη συγκεκριμένη και κάθε επόμενη δίκη δεν έχουν παρα να της επιστρέψουν αυτά που της αφαίρεσαν.
11.  Το καθήκον μου ως δικηγόρου της ΠΑΕ, το οποίο ανέλαβα  με την υποστήριξη της ΠΑΕ, των μετόχων,  του κόσμου της ΑΕΚ και κάθε υγιώς σκεπτόμενου Έλληνα θα το εκτελέσω μέχρι το τέλος. Όποιος, τυχόν, είτε δεν το έχει αντιληφθεί μέχρι σήμερα, είτε ισχυρίζεται «ότι μαζί τα φάγαμε»   (https://www.youtube.com/watch?v=cO0kVd34mpg) περαστικά του.
Η παρούσα δήλωση να δημοσιευτεί στο σύνολό της από οποιονδήποτε αναπαράγει τα σημερινά συκοφαντικά φληναφήματα  Ψωμιάδη στην ίδια θέση όπου τα δημοσιεύει, όσο δεν τα αποσύρει άμεσα, εν γνώσει των συνεπειών του νόμου, με ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μου.
Aθήνα, 12 Μαρτίου 2014
Χάρης Οικονομόπουλος"

πηγή: enet