ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Δίωξη κατά του Γ. Κουρή για τα εικονικά τιμολόγια τουΑlter

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε βάρος του πάλαι ποτέ μιντιάρχη Γιώργου Κουρή για την υπόθεση των εικονικών τιμολογίων του Αlter καθώς και εναντίον των νόμιμων εκπροσώπων τριών εταιρειών συνδεομένων με αυτόν, αλλά και των βασικών μετόχων τους.
Οι κατηγορίες αφορούν την έκδοση και αποδοχή εικονικών τιμολογίων του Alter και των άλλων τριών εταιρειών την περίοδο 2001-2004, με αποτέλεσμα να επιβληθούν πρόστιμα τα οποία μαζί με τις προσαυξήσεις ανήλθαν στα 50 εκατ. ευρώ.
Για την υπόθεση έχουν διενεργηθεί δύο έλεγχοι (ο πρώτος από το ΣΔΟΕ και ο δεύτερος από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης), τα πορίσματα των οποίων, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν..
καταλήξει σε αντιφατικά μεταξύ τους συμπεράσματα.
Ένα σκέλος της υπόθεσης που αφορά πλημμεληματική κατηγορία και κινδύνευε με παραγραφή, οδηγείται σε δίκη, με κατηγορούμενους τον Γ. Κουρή και τους υπόλοιπους κατά νόμο υπευθύνους, μεταξύ των οποίων και ο προφυλακισμένος Κ. Γιαννίκος.
Η δικογραφία έχει διαχωριστεί για το κακούργημα που βαρύνει τους εμπλεκομένους και για το οποίο θα κληθούν να απολογηθούν ενώπιον ανακριτή.