ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Σε απολογία ο Δελλατόλας - Ενταλμα σύλληψης για τον γιο του καταζητούμενου Π. Κυριακίδη

Σε απολογία κλήθηκε ο εκδότης Αντώνης Δελλατόλας για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Την κλήση απέστειλε η 2η ειδική ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση των επισφαλών δανείων που χορηγούσε η Proton Bank, την περίοδο που μεγαλομέτοχός της ήταν ο προσωρινά κρατούμενος επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.
Την ίδια ώρα η ανακρίτρια εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Γιώργου Κυριακίδη, γιου του καταζητούμενου με διεθνές ένταλμα, στενού συνεργάτη του επιχειρηματία Λαυρεντιάδη, Πέτρου Κυριακίδη. Το ένταλμα εκδόθηκε καθώς ο Γιώργος Κυριακίδης κλήθηκε σε απολογία και ουδέποτε εμφανίστηκε στο ανακριτικό γραφείο.
Το κατηγορητήριο σε βάρος του Α. Δελλατόλα φέρεται να σχετίζεται με στοιχεία που διαβιβάστηκαν..
στη Δικαιοσύνη από το άνοιγμα λογαριασμών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό εμπλεκομένων στην υπόθεση. Φαίνεται πως η υπόθεση αφορά προφανώς το έμβασμα των 500.000 ευρώ, για την εξαγορά ποσοστού μετοχών της εφημερίδας «Το Ποντίκι», τη χρονική περίοδο που ήδη είχε ξεκινήσει η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης της Proton. Το μισό εκατομμύριο ευρώ έλαβε το 2012 ο εκδότης από την Ελληνική Τράπεζα της Κύπρου, με εντολή του καταζητούμενου Πέτρου Κυριακίδη.
Ο  Δελλατόλας, με ανακοίνωση που είχε εκδώσει για το θέμα, τόνιζε πως το ποσό αφορούσε τη νόμιμη πώληση μετοχών μειοψηφίας της εταιρείας του..
Ο εκδότης υποστηρίζει επίσης ότι η επίμαχη πληρωμή έγινε σε εκπλήρωση όρων συμφωνίας του Ιανουαρίου του 2011, εποχή που ο Π. Κυριακίδης ήταν επιχειρηματίας υπεράνω υποψίας, με συμμετοχή σε πλήθος επιχειρήσεων ΜΜΕ όπως η «Ελευθεροτυπία», η «Πήγασος», ο «Flash», η «Espresso» κ.ά. Ο Α. Δελλατόλας είχε επισημάνει πως η εν λόγω συμφωνία είχε ανακοινωθεί στα αρμόδια θεσμικά όργανα και είχε δημοσιοποιηθεί στο κοινό, ενώ έχουν εκπληρωθεί οι φορολογικές υποχρεώσεις.