ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

H Αγλαΐα Κυρίτση για τον ΕΔΟΕΑΠ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε e-mail της Αγλαΐας Κυρίτση υποψήφιας για το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ:

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,
στις 12 και 13 του μήνα, καλούμαστε να εκλέξουμε τη νέα διοίκηση του Ασφαλιστικού μας φορέα. Ενός (κάποτε) υγιούς Οργανισμού, που δεν έμεινε αλώβητος από τη μνημονιακή πολιτική , εξαιτίας των λανθασμένων κινήσεων, της υποταγής και της συνδιαλλαγής, των ξένων συμφερόντων και των ανθρώπων που τα υπηρετούν. Έρμαιο των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων, των ρουσφετιών και της λεηλασίας, ξεπουλιέται τμηματικά και βασανιστικά, όπως ολόκληρο το δημόσιο σύστημα υγείας, η περίθαλψη, η επικούρηση και τα κεκτημένα ασφαλιστικά δικαιώματα χρόνων. Ο δρόμος αυτός οδηγεί όλους εμάς, εργαζόμενους, συνταξιούχους, και ανέργους, στην εξαθλίωση..
τη φτώχια και την ισοπέδωση. Ο χρόνος της ανοχής και της αντοχής μας έληξε . Κι αυτό πρέπει ξεκάθαρα να το δηλώσουμε με την ψήφο μας.
-Να παλέψουμε για τη διατήρηση του αγγελιοσήμου , που είναι άρρηκτα δεμένο με την “ΥΓΕΙΑ” του ΕΔΟΕΑΠ.( Ακόμη κι αν ο ΕΔΟΕΑΠ, διατηρηθεί με τη σημερινή του υπόσταση ως ΝΠΙΔ και με βασικό έσοδο το αγγελιόσημο, με το σχεδόν μηδενισμένο αποθεματικό κεφάλαιο-μετά το διπλό “κούρεμα” απο PSIκαι “σπάσιμο” νέων ομολόγων – δεν μπορεί πλέον να λειτουργήσει όπως πριν. Έτσι θα έρθει ως “ανάγκη” και η λύση , ένταξης του στον ΕΟΠΠΥ ή θα προβληθεί ως λύση η μετατροπή του σε Επαγγελματικό ασφαλιστικό Φορέα, που θα λειτουργεί με την αρχή της ανταποδοτικότητας -ν3029/2002- δηλ. Ο κάθε ασφαλισμένος θα έχει παροχές ανάλογες με το ύψος των εισφορών που μπορεί να καταβάλλει και οι οποίες θα αυξάνονται αντίστοιχα , με τα κόστη της εμπορευματοποιημένης υγείας).
-Να ανακληθούν όλες οι περικοπές στις θεμελιώδεις παροχές των ασφαλισμένων -εργαζομένων, συνταξιούχων και ανέργων– που έχει επιβάλλει η προηγούμενη διοίκηση που εξυπηρέτησε συνειδητά την πολιτική των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων. Επιδόθηκε σε βάρβαρες περικοπές και αυξήσεις εισφορών . Συνέβαλλε με τις μονομερείς αποφάσεις της, στην κλοπή των αποθεματικών και στο όνομα της “αυτοδιαχείρισης” , και της λεγόμενης “κοινωνικής οικονομίας” , άνοιξε το δρόμο ώστε να εφαρμοστεί το σχέδιο για Επαγγελματικό Ταμείο. Έστησε παραμάγαζα “κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης”, αποπροσανατολίζοντας επικοινωνιακά όλους εμάς τους μετόχους.
-Να μην επιτρέψουμε καμιά επιπλέον αύξηση στις εισφορές των εργαζομένων -Να παλέψουμε για την επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών του Ταμείου.
-Να αγωνιστούμε ώστε οι “χρεώστες” μας, – κράτος και εργοδότες- να καλύψουν τις ανάγκες του Ταμείου.
-Να καταδείξουμε ότι αυτοί που μας; έφεραν σε αυτή την κατάσταση, επιδιώκουν τώρα την αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση προσώπων, κρύβοντας στην ουσία τη συμφωνία τους, με το πολιτικό κατεστημένο και εφαρμόζοντας την πολιτική του συμβιβασμού, της υποταγής και του ξεπουλήματος κάθε δημόσιου κοινωνικού αγαθού.
Όλοι εμείς οι δημοσιογράφοι, εργαζόμενοι ,συνταξιούχοι, άνεργοι , μαζί με το προσωπικό των εφημερίδων και των τηλεοπτικών σταθμών, μπορούμε να τους σταματήσουμε. Η μοιρολατρία, ο φόβος και η μιζέρια να μετατραπούν σε ΚΙΝΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ , ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΤΟΧΗ, ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ.
ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΓΙΑ “ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ”. ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΝΑ ΚΆΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ , ΑΓΩΝΑ ΟΛΩΝ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.
Αγλαΐα Κυρίτση Υποψήφια για το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ