ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Tα ακριβά πούρα της ενημέρωσης

«Θα διάβαζα με ενδιαφέρον μια εφημερίδα στο μέγεθος του iPad τυπωμένη σε χαρτί γραφής 100 gr. Βέβαια αυτό ανεβάζει το κόστος για τον εκδότη, αλλά μπορεί να ελκύσει ξανά την ακριβή διαφήμιση». Αυτό επισημαίνει ο επικεφαλής της ιστοσελίδας kourdistoportocali.com, Βασίλης Μπόνιος απαντώντας στην ερώτηση του Χρήστου Ξανθάκη για το αν «θα ζήσει ή θα πεθάνει το χαρτί».
Ο Β. Μπόνιος απαντάει στις κλασικές 3 ερωτήσεις της στήλης media της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας:
- Ποιους βολεύει η ανωνυμία στο Ιντερνετ;
Πόση «ανωνυμία» μάς επιτρέπει ο Μεγάλος Αδελφός; Ακόμη εξερευνούμε με την περιέργεια μικρού παιδιού αυτό το συναρπαστικό παιχνίδι, το Ιντερνετ, που άλλαξε τις ζωές όλων μας. Μη δίνετε σημασία στις..
παιδικές του ασθένειες, όπως είναι η στρεβλή χρήση του από κάποιους (λάσπη, εκβιασμοί κ.λπ.), οι οποίοι στην τελική διακινδυνεύουν επώδυνες συνέπειες.
- Θα ζήσει ή θα πεθάνει το χαρτί;
Θα ζήσει μέσα από την έξυπνη προσαρμογή του. Θα διάβαζα με ενδιαφέρον μια εφημερίδα στο μέγεθος του iPad τυπωμένη σε χαρτί γραφής 100 gr. Βέβαια αυτό ανεβάζει το κόστος για τον εκδότη, αλλά μπορεί να ελκύσει ξανά την ακριβή διαφήμιση. Στο μέλλον το Διαδίκτυο θα αποτελεί τη φτηνή ενημέρωση, ενώ η οικονομική ελίτ θα επιλέγει ειδικά έντυπα με υψηλό κόστος παραγωγής με κριτήριο τη μυρωδιά του χαρτιού. Κάτι σαν τα ακριβά πούρα.
-Υπάρχουν φτωχοί και μόνοι καουμπόηδες στα ελληνικά media;
Υπάρχουν και αυξάνονται ραγδαία... Αυτοί είναι οι πρωτεργάτες της νέας ελληνικής δημοσιογραφίας, που θα είναι πλούσια σε ταλέντα. Αρκεί να ρίξετε μια ματιά στο Twitter, που αποτελεί φλέβα χρυσού για τη δημοσιογραφία...