ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Ο Μπόμπολας απολύει τους τελευταίους εργαζόμενους

Νέα καταγγελία της ΕΤΕΡ για τον ραδιοσταθμό Sentra Fm

Η εργοδοσία του ραδιοφωνικού σταθμού Sentra Fm έδειξε για ακόμα μια φορά το πραγματικό της πρόσωπο απολύοντας την εκπρόσωπο της Ε.Π.Η.Ε.Α στον εν λόγω ραδιοσταθμό η οποία μέχρι τις 4/2/13 ασκούσε καθήκοντα ροής προγράμματος.
Η ΕΤΕΡ καταγγέλλει ότι ο όμιλος Μπόμπολα αφού αρχικά απέλυσε με συνοπτικές διαδικασίες εκκαθάρισης το σύνολο των εργαζόμενων δημοσιογράφων και έκανε το ίδιο και με το σύνολο των ηχοληπτών (10) του σταθμού, αποφάσισε να «ποδοπατήσει» και το λιγοστό διοικητικό προσωπικό του σταθμού. Φυσικά σύμφωνα με την εταιρία και η απόλυση αυτή έγινε για...
«οικονομοτεχνικούς λόγους», ή αλλιώς σε μία προσπάθεια του ομίλου Μπόμπολα να εφαρμόσει το νέο εργατικό δίκαιο που έχουν συλλάβει οι ιθύνοντες του Sentra Fm.
Προφανώς εργαζόμενοι που απαιτούν να δουλεύουν και να πληρώνονται νόμιμα δεν έχουν θέση στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra Fm, όπου η μνημονιακή και αμισθί εργασία είναι πλέον το νέο δεδομένο πάντα υπό την απειλή της απόλυσης. Οι παντός καιρού περιφερόμενοι απεργοσπάστες εργαζόμενοι και οι μπλοκάκηδες ή μισθωμένοι από ιδιωτική εταιρία (σκλαβοπάζαρων), μετά από την ανάληψη καθηκόντων ηχολήπτη τώρα πλέον θα ασκούν και χρέη ροής προγράμματος και φυσικά οτιδήποτε χρειαστεί στο μέλλον.

Η τρικομματική συγκυβέρνηση και τα έργα της στον ιδιωτικό τομέα όπως και στον δημόσιο έχουν μετατρέψει τα πάντα σε μια κόλαση. Οι εργαζόμενοι καθημερινά μπαίνουν όλο και πιο βαθιά στον κυκεώνα της ανεργίας της ανασφάλειας, της υποαπασχόλησης και των μεσαιωνικών συνθηκών εργασίας. Το Σώμα Ειδικών Επιθεωρητών Εργασίας και ο Ειδικός Γραμματέας που προΐσταται παρακολουθούν την αποδόμηση και την διάλυση της ζωής των εργαζομένων, όπως την «επιτάσσουν» οι κυβερνώντες, εντολοδόχοι των εργοδοτών, τραπεζιτών, μεγαλοεργολάβων και μεγαλοκαναλαρχών και την εφαρμόζει ο υπουργός Εργασίας.