ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

ΕΣΗΕΑ: Οχι στις ατομικές συμβάσεις στο Εθνος

Η Ενωση Συντακτών έχει ήδη προσφύγει
στην επιθεώρηση εργασίας
για τις εργοδοτικές πρακτικές στον Πήγασο


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την απόπειρα της εργοδοσίας της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ», που με εκβιαστικό τρόπο απαιτεί από τους δημοσιογράφους –και παρά την ομόφωνη απόφασή τους στη Γενική Συνέλευση των συντακτών στο ΕΘΝΟΣ, στις 17/5/2011– να δεχθούν μείωση μισθών κατά 10% και (για να νομιμοποιηθεί αυτή η απαράδεκτη αξίωση) να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις παραιτούμενοι από την προστασία της ισχύουσας κλαδικής ΣΣΕ μεταξύ ΕΣΗΕΑ και ΕΙΗΕΑ.
Η ενέργεια αυτή γίνεται ακόμα πιο απαράδεκτη, όταν οργανώνεται από τον Αντιπρόεδρο της ΕΙΗΕΑ και ακόμα πιο προκλητική, γιατί οι ιδιοκτήτες του ΠΗΓΑΣΟΥ επέλεξαν τη στιγμή αυτής της επίθεσης γνωρίζοντας ότι το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ έχει μπει στην τελική ευθεία για τις εκλογές στην Ένωση. Με τις ενέργειες αυτές, ο κ. Μπόμπολας επιχειρεί να δυναμιτίσει τις όποιες προοπτικές για ΣΣΕ και.. κάθε δυνατότητα επικοινωνίας μεταξύ εργοδοτικών οργανώσεων και σωματείων μέσα στις συνθήκες της κρίσης γενικά και στον Τύπο ειδικότερα.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί τους συναδέλφους στο «ΕΘΝΟΣ» να μην υπογράψουν το κείμενο των ατομικών συμφωνιών, επικαλούμενοι την απόφαση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης και την εργατική νομοθεσία.
Το Δ.Σ. υπογραμμίζει ότι έχει ήδη προσφύγει στην επιθεώρηση εργασίας για τις εργοδοτικές πρακτικές στο «ΕΘΝΟΣ» και υπενθυμίζει ότι η προεκλογική περίοδος δεν εμποδίζει την Ένωση να πραγματοποιήσει συνδικαλιστικές παρεμβάσεις και απεργιακές κινητοποιήσεις.