ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

4ετές γκρέμισμα


Ο Γ. Παπανδρέου εξήγγειλε το σκληρότερο πρόγραμμα ώς το 2015 που περιλαμβάνει: Απολύσεις, συνταξιοδοτήσεις, εθελουσία στο Δημόσιο, εξίσωση μισθών με τον ιδιωτικό, κλείσιμο δημοσίων οργανισμών, πλήρη πώληση για ΟΤΕ, ΔΕΗ, λιμάνια, νερά, τυχερά παιχνίδια.
Εθνική συναίνεση από την κοινωνία και τις κομματικές ηγεσίες για ένα 4ετές πρόγραμμα, το οποίο κατεδαφίζει ό,τι μέχρι σήμερα θεωρείται δεδομένο στην οικονομία της χώρας και είναι οι βασικοί πυλώνες της, ζήτησε επί της ουσίας χθες ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου μιλώντας στο συνέδριο του Economist. Μια μέρα μετά την απαίτηση των εταίρων - δανειστών της χώρας, να τύχει το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα νέας επεξεργασίας για να γίνει προφανώς πιο σκληρό, ο πρωθυπουργός πλήρως ευθυγραμμισμένος με τις απαιτήσεις τους, ανακοίνωσε όχι μόνο τη μείωση, αλλά ακόμα και την εξάλειψη του ποσοστού της συμμετοχής του Δημοσίου στις εισηγμένες ΔΕΚΟ, όπως επίσης και την εθελούσια έξοδο δημοσίων υπαλλήλων. Παράγοντες της Ν.Δ. δήλωσαν στην «Ε» ότι θα ψηφίσουν επιμέρους μέτρα, αλλά όχι το σύνολο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

-Το πλήρες ρεπορτάζ του Π. Σώκου στο enet.gr