ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

«Δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να... εκραγούν»

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Τα προβλήματα στον κλάδο είναι πολύ σοβαρά για να επιλέγουμε την οδό της (εκ των υστέρων) έκρηξης χωρίς προτάσεις

Λάβαμε επιστολή από την Σοφία Βούλτεψη με διευκρινίσεις της σχετικά με την ανάρτησή μας υπό τον τίτλο «Δύσκολοι καιροί για εργατοπατέρες». Την δημοσιεύουμε αυτούσια:

«Aγαπητοί συνάδελφοι
Με ενδιαφέρον διάβασα την… ανταπόκριση από την προ δεκαπενθημέρου σχεδόν συνάντηση στην ΕΣΗΕΑ, προκειμένου ο συνάδελφος Πάνος Σόμπολος να ανακοινώσει τις προθέσεις του. Όσον αφορά στο πρόσωπό μου, έχω να διευκρινίσω τα ακόλουθα:
Πράγματι προτάθηκε το όνομά μου, προκειμένου να ηγηθώ του ψηφοδελτίου. Μπορώ να σας βεβαιώσω, όμως, πως ούτε «έκρηξη» προκλήθηκε, ούτε «αντιδράσεις των περισσοτέρων στην παράταξη» - αν εξαιρέσουμε ΕΝΑΝ συνάδελφο, που όμως, όπως είπε, θα προτιμούσε να… αυτοπροταθώ!
Ακόμη και αν κάποιοι σκόπευαν να… εκραγούν, δεν τους δόθηκε αυτή η ευκαιρία. Έλαβα αμέσως τον λόγο και, αφού ευχαρίστησα τον συνάδελφο που μου έκανε την τιμή να με προτείνει, ξεκαθάρισα αμέσως ότι δεν είναι δυνατόν να αποδεχθώ, καθώς η συζήτηση για ένα τόσο σοβαρό θέμα γίνεται με αδικαιολόγητη καθυστέρηση.
Μεταξύ άλλων, που δεν νομίζω να ενδιαφέρουν τους εκλεκτούς αναγνώστες σας, κατέστησα σαφές ότι διατηρώ για τον εαυτό μου το δικαίωμα να επιλέγω αν, πώς και πότε επιλέγω να λάβω μέρος σε.. μια εκλογική αναμέτρηση.
Απευθυνόμενη στους πληροφοριοδότες σας, επιτρέψτε μου να τους πω (χρησιμοποιώντας τους zoornalistas ως καλό αγωγό) πως αν σκόπευαν να εκραγούν, όφειλαν να το είχαν ήδη πράξει σε προηγούμενες (περιορισμένης συμμετοχής) συναντήσεις τους, όταν και διαπίστωσαν το έλλειμμα ηγεσίας.
Μπορείτε επίσης να τους μεταφέρετε εκ μέρους μου ότι τα προβλήματα στον κλάδο είναι πολύ σοβαρά για να επιλέγουμε την οδό της (εκ των υστέρων) έκρηξης χωρίς προτάσεις.
Σχετικά με τις απόψεις μου γύρω από την κατάσταση στον χώρο του δημοσιογραφικού συνδικαλισμού – και αφού σας συγχαρώ για την συμβολή σας στην ενημέρωση του κλάδου - παραπέμπω τους αγαπητούς αναγνώστες σας σε σχετικό άρθρο μου, υπό τον τίτλο «Απεργώ, αλλά… εναντίον μας».
(Ίσως να ήταν και αυτός ένας από τους λόγους των ανέξοδων λεονταρισμών).

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Σοφία Βούλτεψη»