ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Η φιλοξενία (Πάγκαλου) στο King George

Από τον ΦΙΛΙΠΠΟ ΣΥΡΙΓΟ / Ελευθεροτυπία (11-1-2011)

Ας πούμε, λοιπόν, ότι από καλή προαίρεση δέχομαι τους ισχυρισμούς του «King George», σύμφωνα με τους οποίους ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, μετά το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν των 380 ευρώ κατ' άτομο, διανυκτέρευσε οικογενειακώς, με έξοδά του, σε ένα φτωχικό δωμάτιο των 219 ευρώ και όχι στη βασιλική σουίτα του ξενοδοχείου, που κοστίζει 5.400 ευρώ τη βραδιά!
ΚΑΘΩΣ η ώρα ήταν περασμένη και ο αντιπρόεδρος ίσως είχε βαρύνει από τα πλούσια εδέσματα, σίγουρα θα σκέφθηκε «πού να τρέχω τώρα μέχρι το Λαγονήσι» και την έπεσε για ύπνο με τη σύζυγο και τα τρία τους παιδιά. Πολύ λογικό και ανθρώπινο μου φαίνεται, γι' αυτό και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι πράγματι κάπως έτσι θα 'χει γίνει.

ΜΟΝΟ που, πώς να το πω, με μπερδεύει λιγάκι η χωρητικότητα αυτού του απλού δωματίου των 219 ευρώ. Πώς βολεύτηκαν άραγε και ο Πάγκαλος και η γυναίκα του και τα τρία παιδιά μέσα σ' ένα δωμάτιο; Γιατί ο Θόδωρος, που είναι πάνω στην ανάπτυξή του ο άνθρωπος, το διπλό κρεβάτι θα το ήθελε μόνος του, οπότε η Χριστίνα θα πρέπει να βολεύτηκε σε κανέναν παλιοκαναπέ.

ΚΑΙ ΤΑ παιδιά; Πού κοιμήθηκαν τα έρημα τα παιδιά; Στρωματσάδα στο.... πάτωμα και ν' ακούνε όλη νύχτα τον άκαρδο πατέρα τους να ροχαλίζει; Γιατί, εδώ που τα λέμε, έπειτα από τόσο φαγητό θα πρέπει να έκανε σαν κομπρεσέρ ο αφιλότιμος ο αντιπρόεδρος. Οπότε πάνε τα καημένα τα παιδιά, ξαγρύπνησαν πάνω στα ξύλα και με τα ροχαλητά να τους τρυπάνε τ' αυτιά!

ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ κάτι άλλο πρέπει να έχει γίνει. Μπορεί, για παράδειγμα, η βασιλική σουίτα να ήταν ξενοίκιαστη κι ο Σηφουνάκης, που έχει πάρει την κόρη του Δασκαλαντωνάκη και είναι κολλητός φίλος του Πάγκαλου, να του είπε με όλο το θάρρος της σχέσης τους: «Πού να τρέχεις τώρα ρε Θόδωρε με τη Χριστίνα και τα παιδιά... Τράβα στη βασιλική σουίτα που είναι ελεύθερη και αύριο ξυπνάς και πας στο σπίτι σου με το καλό...».

ΕΤΣΙ μου κάθεται καλύτερα. Χωρίς, φυσικά, να υπάρχει θέση για προκλήσεις ή σκάνδαλα του τύπου «πλήρωσε 5.400 ευρώ για μια βραδιά ο Πάγκαλος», ή «δέχθηκε φιλοξενία 5.400 ευρώ ο αντιπρόεδρος από τον Δασκαλαντωνάκη».

ΒΛΑΚΕΙΕΣ. Γιατί ο Πάγκαλος έχει να πληρώσει όχι 5.400 ευρώ, αλλά δεκαπλάσια και εκατονταπλάσια ακόμα. Και γιατί, αν τυχόν κοιμήθηκε τζάμπα, σιγά μην ένιωσε και υποχρέωση... Το αντίθετο μάλιστα. Οι Δασκαλαντωνάκηδες θα έπρεπε να του είναι υποχρεωμένοι, που αυτός, κοτζάμ αντιπρόεδρος (και μεγαλοκτηματίας), δέχθηκε τη φιλοξενία τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ σκάνδαλο λοιπόν, ό,τι και να έχει γίνει... 'Η, τουλάχιστον, η όποια πρόκληση είναι σίγουρα μικρότερη από το να μετέχουν σε μια «σοσιαλιστική κυβέρνηση» άνθρωποι, που, εκτός από την αίσθηση των λόγων τους, έχουν χάσει και την αίσθηση του χρήματος. Μιας και κολυμπάνε μέσα σ' αυτό!