ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Υπ’ ατμόν ο Πάγκαλος για κοπρίτες και ρεβεγιόν

H κυβέρνηση δια στόματος Πεταλωτή αποδοκίμασε εμμέσως πλην σαφέστατα τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο για τις δηλώσεις περί «κοπριτών» δημοσίων υπαλλήλων, «αντιπαραγωγικών αξιωματικών» στο στράτευμα κλπ κλπ. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «οι δηλώσεις οιουδήποτε χαρακτηρίζουν αυτόν που τις κάνει και φυσικά είναι απόψεις αυτού που τις λέει».
Την ίδια ώρα πολλοί θεωρούν ότι ο Θ. Πάγκαλος είναι υπ’ ατμόν μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις του, που θεωρείται ότι προσβάλλουν το σύνολο των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα, αλλά και το δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα. Θυμίζουμε οτι η εφημερίδα είχε αποκαλύψει πως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έκανε πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν στο πολυτελέστατο ξενοδοχείο King George του ομίλου Δασκαλαντωνάκη, διαμένοντας σε σουίτα που χρεώνεται 5.400 ευρώ και με δείπνο της τάξης των 380 ευρώ κατ΄ άτομο.
Οι αντιδράσεις και στο εσωτερικό του ΠαΣοΚ έχουν λάβει τις διαστάσεις χιονοστιβάδας και αρκετά υψηλόβαθμα στελέχη, όπως λέγεται, έχουν φτάσει στο σημείο να απαιτούν άμεσα την αποπομπή του αντιπροέδρου από την κυβέρνηση.
Σχετικά με το θέμα του ρεβεγιόν, όπως αναφέρει το protothema.gr o Πάγκαλος δεν έχει απαντήσει ενώ αντιθέτως υπήρξε ανακοίνωση από το ξενοδοχείο καθώς και δήλωση της ιδιοκτήτριας Μαρί Δασκαλαντωνάκη, με τις οποίες υποστηρίζεται αφ΄ενός ότι η οικογένεια Πάγκαλου... ξέμεινε στο King George και έμεινε σε....δωμάτιο των 219 ευρώ και αφ΄ετέρου ότι το ρεβεγιόν έγινε στο ξενοδοχείο επειδή τα παιδιά των δύο οικογενειών είναι φίλοι...

Το Πρώτο Θέμα σε ανακοίνωσή του για την υπόθεση αναφέρει τα εξής:
«Πλήρης επιβεβαίωση του «Θέματος» για το πολυτελές ρεβεγιόν Πάγκαλου
Οι κωμικοτραγικές δικαιολογίες της οικογένειας μεγαλοξενοδόχων, Δασκαλαντωνάκη, για λογαριασμό του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, κ. Θεόδωρου Πάγκαλου, ότι δήθεν πλήρωσε συμβολικό ποσό για το «βασιλικό» ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς επιβεβαιώνουν πλήρως τις σημερινές αποκαλύψεις του «Πρώτου Θέματος». Το δυστύχημα για τον συνήθως λαλίστατο κ. αντιπρόεδρο είναι όσο περισσότερα ψέματα λέγονται για το σκανδαλώδες ρεβεγιόν τόσο εκτίθεται, καθώς τα στοιχεία που διαθέτει το «Θέμα» δεν επιδέχονται αμφισβητήσεως.
Τα στοιχεία αυτά και όλα όσα σχετίζονται με την υπόθεση τα θέτουμε υπόψη του πρωθυπουργικού γραφείου και του Προέδρου της Βουλής επειδή το θέμα έχει πλέον ιδιαίτερη πολιτική και ηθική βαρύτητα. Οσο για το κατά πόσον είναι λογικό, βράδυ της Πρωτοχρονιάς να μένει ολόκληρη η οικογένεια του αντιπροέδρου καλεσμένοι στο ξενοδοχείο King George, επειδή τελευταία στιγμή θυμήθηκαν ότι τα παιδιά τους είναι φίλοι με τα παιδιά των μεγαλοξενοδόχων, το αφήνουμε στην κρίση κάθε πολίτη. Κάτι τέτοια δεν έλεγε ούτε ο ψευτοθόδωρος της Νέας Δημοκρατίας.»
Περισσότερα για την ανακοίνωση του King George και την απάντηση της Μαρί Δασκαλαντωνάκη στο protothema.gr