ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Θύελλα στις Αττικές Εκδόσεις – Οι Ενώσεις καλούν τους εργαζόμενους σε συνέλευση στην ΕΣΗΕΑ την Δευτέρα

ΟΙ «ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ»
ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ
ΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΗ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΥ


Με μια επιστολή προς τους «αγαπητούς συνεργάτες» του ο διευθύνων σύμβουλος των «Αττικών Εκδόσεων» Θεοχάρης Φιλιππόπουλος και πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου, ανακοίνωσε την περικοπή μισθών στους εργαζόμενους. Μετά τις απολύσεις που έγιναν στον όμιλο την περασμένη χρονιά ο Φιλιππόπουλος επικαλούμενος (τι άλλο) την δραματική κατάσταση της αγοράς και την κατακόρυφη πτώση της διαφημιστικής δαπάνης ανακοίνωσε τις περικοπές ξεκαθαρίζοντας ότι «οι αποδοχές θα παραμείνουν σταθερές μέχρι το επίπεδο των 1.000 ευρώ μικτά. Από 1.000 ευρώ έως τα 2.500 ευρώ θα υπάρξει περικοπή 10%, και από 2.500 ευρώ και πάνω 15%».

Και για να μην μείνει καμμία σκιά και αμφιβολία περί των προθέσεων του, το αφεντικό των Αττικών Εκδόσεων καταλήγει με την εκβιαστική προειδοποίηση: «Αν επικρατήσουν ατομικιστικές νοοτροπίες, τότε αφενός θα κινδυνεύσει όλη η προσπάθεια, αφετέρου θα είμαι υποχρεωμένος να θυσιάσω τα άτομα, προς το συμφέρον του συνόλου»!..

Αμεση ήταν η αντίδραση της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ που με.... ανακοίνωσή της καλεί όσους εργάζονται στις ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε, σε έκτακτη Συνέλευση την Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 3ος όροφος).
Εκεί παρουσία των ΔΣ των Ενώσεων που αντιπροσωπεύουν τους εργαζόμενους στον χώρο της επιχείρησης – συντάκτες, υπαλλήλους και τεχνικούς, θα συζητηθούν τα ζητήματα που αφορούν τις απόπειρες της εργοδοσίας για μεταβολή των εργασιακών σχέσεων. στη μονομερή βλαπτική μεταβολή των ατομικών συμβάσεων εργασίας και καταστρατήγησης της ισχύουσας ΣΣΕ