ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τη διοίκηση της ΕΡΤ και την κυβέρνηση για τους συμβασιούχους




Η σφαγή, η ομηρεία, η αβεβαιότητα και η αγωνία των συμβασιούχων στην ΕΡΤ συνεχίζεται. Υπαναχωρώντας από τις αρχικές υποσχέσεις και δεσμεύσεις τους, η Διοίκηση της ΕΡΤ και τα συναρμόδια Υπουργεία μειώνουν αυθαίρετα τον αριθμό των θέσεων εργασίας των συμβασιούχων δημοσιογράφων από 346 που υπάρχουν και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε 145 αδιαφορώντας για τις συνέπειες που θα έχει η μείωση αυτή στον τομέα της ενημέρωσης. Καθιερώνουν δε μια αδιαφανή διαδικασία προσλήψεων με εξίσου αδιαφανή κριτήρια που, σε καμία περίπτωση, δεν διασφαλίζουν την κάλυψη των μειωμένων αυτών θέσεων εργασίας από τους... ήδη συμβασιούχους.
Όλα αυτά οδηγούν σε μια απαξίωση του κοινωνικού αγαθού της ενημέρωσης και κατ’ επέκταση της ίδιας της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την τακτική αυτή της Διοίκησης της ΕΡΤ και της Κυβέρνησης και ζητεί την άμεση αποκατάσταση των συμβασιούχων χωρίς καθυστερήσεις και αδιαφανείς διαδικασίες.