ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Καψής: Μην ανησυχείτε, μόνο διοικητικοί θα απολυθούν!..


ΖΗΜΙΕΣ 9,9 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΟΛ ΤΟ Α’ ΕΞΑΜΗΝΟ!

«Ησυχάστε. Το ημερήσιο Βήμα δεν κλείνει και δεν πρόκειται να απολυθεί κανείς από εσάς. Υπάρχει χώρος για όλους σας στο newsroom του Οργανισμού. Αυτοί που περισσεύουν και θα φύγουν είναι οι διοικητικοί». Αυτά είπε πάνω κάτω ο διευθυντής του Βήματος Παντελής Καψής στους εργαζόμενους του πέμπτου ορόφου της Μιχαλακοπούλου. Εμμέσως πλην σαφέστατα ζήτησε την ανοχή τους στις επερχόμενες μαζικές απολύσεις διοικητικού προσωπικού , απολύσεις που ζήτησε (και «νομιμοποίησε») ο Ψυχάρης από την ΕΣΗΕΑ κατά την επίσκεψή του στα γραφεία της Ακαδημίας.
Ο Καψής είπε ακόμη ότι αυτή τη στιγμή ο ΔΟΛ υπάρχει χάρις στα χρήματα που πήρε από την πώληση του κτιρίου της Μιχαλακοπούλου.
Σε αυτό το τελευταίο ο διευθυντής του Βήματος κυριολεκτεί καθώς σύμφωνα με τον ισολογισμό του ΔΟΛ για το α' εξάμηνο ο Οργανισμός εμφάνισε υπερτριπλάσιες ζημίες σε σύγκριση με πέρυσι. Οι ζημίες ανήλθαν σε 9,9 εκατ. ευρώ, έναντι 3,4 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου περσινού εξαμήνου ενώ οι βραχυπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις αυξήθηκαν από 59 εκατ. ευρώ σε 64 εκατ. ευρώ. Συνολικά, μαζί με τις μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις τα δάνεια του ΔΟΛ ανέρχονται σε 120 εκατ. ευρώ.
Η κακή εικόνα του ισολογισμού αποτυπώνεται στη... μείωση των συνολικών ίδιων κεφαλαίων, τα οποία στο α’ εξάμηνο του 2010 ανήλθαν σε 55,5 εκατ. ευρώ, έναντι 80 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας δηλαδή μείωση 30,6%. Το προσωπικό της εταιρείας από 851 άτομα στις 30/6/2009 μειώθηκε σε 796 άτομα την 30ή Ιουνίου του τρέχοντος έτους.
Οι ζημίες προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων ανέρχονται για τον όμιλο σε 8,4 εκατ. ευρώ και για την εταιρεία σε 3,9 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την κατάσταση ταμειακών ροών, ο όμιλος εισέπραξε το α’ εξάμηνο του 2010 10,1 εκατ. ευρώ, ενώ το α’ εξάμηνο του 2009 9,3 εκατ. ευρώ από τραπεζικά δάνεια, χωρίς να προβεί σε καμία απολύτως καταβολή έναντι των ως άνω δανείων.