ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Δεν κλείνει το Βήμα ο Ψυχάρης - διώχνει 150 διοικητικούς

Την ανοχή της ΕΣΗΕΑ για απολύσεις διοικητικών υπαλλήλων στον ΔΟΛ ζήτησε ούτε λίγο ούτε πολύ ο Σταύρος Ψυχάρης από το Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών.
Σε μια από τις σπάνιες επισκέψεις του στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ στην οδό Ακαδημίας, ο πρόεδρος του ΔΟΛ περιέγραψε τη ζοφερή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κραταιός δημοσιογραφικός οργανισμός, καθώς, όπως είπε, οι μεν πωλήσεις έχουν μειωθεί δραματικά, ενώ παράλληλα έχουν μειωθεί και τα διαφημιστικά έσοδα. Σημείωσε έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι, εάν πορευτεί ως έχει μέχρι σήμερα, την Άνοιξη του 2011 δεν θα έχει τη δυνατότητα να καταβάλει τη μισθοδοσία των εργαζομένων.
Με αυτά τα δεδομένα, είπε στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ο Ψυχάρης, και προκειμένου να ορθοποδήσει ο οργανισμός, θα χρειαστεί να απομακρυνθούν περί τους 150 διοικητικούς υπαλλήλους (από το εμπορικό, το λογιστήριο κ.λπ.) από τους 382 που αριθμεί σήμερα ο Οργανισμός. Υποσχέθηκε επίσης ο Ψυχάρης ότι δεν πρόκειται να απολύσει δημοσιογράφους, οι οποίοι ανέρχονται στον ΔΟΛ σε 456 άτομα.
Ερωτηθείς εάν πρόκειται να αναστείλει την έκδοση του καθημερινού Βήματος, ο Ψυχάρης απάντησε ότι αν και υπήρξαν τέτοιες σκέψεις, δεν είναι στα άμεσα σχέδιά του.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Π. Σόμπολος, η Νανά Νταουντάκη, η Ε. Μαγιάση και ο Δ. Κουμπιάς...

Την ΕΣΗΕΑ επισκέφθηκε την περασμένη Δευτέρα και ο διευθύνων σύμβουλος της “Απογευματινής” Κ. Σαραντόπουλος, μετά από ασφαλιστικά μέτρα για να καταβάλει τα δεδουλευμένα στο προσωπικό του. Όπως είπε θα καταβάλει το πρώτο 15θήμερο του Ιουλίου, ώστε να πετύχει την αναστολή της εκδίκασης, και μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου θα έχει εξοφλήσει τον Ιούλιο.



Πηγή: Αγγέλα Νταρτάνου / εφημερίδα Αυγή