ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Νέες φορητές συσκευές από τη Sony κόντρα στην Apple




Μια νέα γενιά φορητών προϊόντων, που αναμένονται εντός του 2010, ετοιμάζει η ιαπωνική Sony. Τα νέα προιόντα αναπτύσσονται με στόχο να ανταγωνιστούν τις αντίστοιχες συσκευές της Apple.
Τα προϊόντα περιλαμβάνουν ένα «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο, σε συνεργασία με την σουηδική Εricsson, το οποίο θα μπορεί να «κατεβάζει» και να παίζει παιγνίδια του Playstation, καθώς και μια φορητή συσκευή που θα αποτελεί «διασταύρωση» μικρού φορητού υπολογιστή (netbook), ψηφιακού αναγνώστη ηλεκτρονικών βιβλίων (e-reader) και... φορητού PSP (Playstation Portable).
Σύμφωνα με τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία η δεύτερη αυτή πολυσυσκευή προορίζεται να ανταγωνιστεί ευθέως το iPad της Apple.

Τα νέα προϊόντα αναμένεται να συνεργάζονται με τη νέα online πλατφόρμα media της Sony, που θα αρχίσει να λειτουργεί αυτόν τον μήνα στις ΗΠΑ και θα προσφέρει κινηματογραφικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές και μουσική, κάτι ανάλογο δηλαδή με το online κατάστημα iTunes της Apple.

Η Sony (που δεν επιβεβαίωσε τις παραπάνω πληροφορίες) και η Sony Ericsson, όπως ανακοινώθηκε, θα ενισχύσουν περαιτέρω τη συνεργασία τους στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας. Η Sony Ericsson πρόκειται να ρίξει στην αγορά μέσα στον Απρίλιο το πρώτο της «έξυπνο» κινητό, το Xperia X10 (φωτογραφία), που θα «τρέχει» το λειτουργικό σύστημα Android της Google.

Η Apple και η Sony έχουν πολλούς ανοιχτούς «λογαριασμούς» στην αγορά. Τα iPod και iPodTouch ανταγωνίζονται με το PSP της Sony, ενώ το iPad αναμένεται να «χτυπηθεί» με τον e-reader Sony Reader.