ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Απεργία σε ΕΡΤ, ΑΠΕ, Γραμματείες, Δημοτικούς Ραδιοσταθμούς και Κανάλι Βουλής

24ωρη απεργία στα δημόσια και δημοτικά Μέσα (ΕΡΤ, ΑΠΕ, Γραμματείες, Δημοτικούς Ραδιοσταθμούς και Κανάλι Βουλής) και δίωρη στάση εργασίας σε όλα τα Μέσα κήρυξε η Ενωση Συντακτών. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ δηλώνει ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση θίγουν βάναυσα κρίσιμα εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις και πρέπει να αποσυρθούν αμέσως.

•Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ κηρύσσει για αύριο, Παρασκευή, 5 Μαρτίου, από τις 6 το πρωί έως τις 6 το πρωί της επομένης, 24ωρη απεργία στην ΕΡΤ, το ΑΠΕ, τη Γενική Γραμματεία Τύπου-Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, το Κανάλι της Βουλής και... τους Δημοτικούς Ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, απαιτώντας τον σεβασμό στις ΣΣΕ και την άμεση απόσυρση της απειλής περικοπών στους μισθούς κατά 7%.

•Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ κηρύσσει την ίδια ημέρα 2ωρη στάση εργασίας, από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι σε όλα τα Μέσα και καλεί τους δημοσιογράφους σε συγκέντρωση μπροστά στο κτήριο της ΕΣΗΕΑ για να συμμετάσχουμε στο εργατικό συλλαλητήριο στη Βουλή, την ώρα που θα συζητείται το κυβερνητικό νομοσχέδιο.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, μετά την ανακοίνωση των κυβερνητικών μέτρων, ακύρωσε, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον υπουργό Πολιτισμού κ. Γερουλάνο.

Η ΕΣΗΕΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ σε άμεση κινητοποίηση απαιτώντας:
* Να αποσυρθούν τα κυβερνητικά μέτρα.
* Κάτω τα χέρια από τα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα.
* Κάτω τα χέρια από τους μισθούς και τις συντάξεις.
* Κάτω τα χέρια από τις ΣΣΕ.
* Όχι στα άδικα και αντικοινωνικά φορολογικά μέτρα.

σ.z. Πήραμε ένα mail που ισχυρίζεται οτι «οι περισσότεροι δημοσιογράφοι που δουλεύουν στα δημόσια και δημοτικά μέσα είναι τουλάχιστον διπλοθεσίτες, κομματόσκυλα και στην πλειοψηφία τους αργόμισθοι». Εμείς απαντούμε στον φίλο ότι η αλήθεια είναι κάπου στη μέση και ότι αν δεν αντιδράσει η ΕΣΗΕΑ άμεσα και δυναμικά στα κρατικά ΜΜΕ θα ακολουθήσουν κι άλλα χειρότερα για τον κλάδο.