ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Σαββατοκύριακο με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά

Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για το Σαββατοκύριακο. Με τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική και βόρεια Ελλάδα καθώς και στο ανατολικό Αιγαίο θα κυλήσει το Σάββατο αλλά την Κυριακή περιμένουμε σημαντική επιδείνωση του καιρού σε όλη τη χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες αλλά και έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά ενώ από τις βραδινές ώρες θα χιονίσει και σε κεντρικές και βόρειες περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Tο Σάββατο
στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά Ελλάδα, τη δυτική Πελοπόννησο, τη Μακεδονία, τη Θράκη καθώς και στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ενώ θα... χιονίσει πρόσκαιρα σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει λίγη συννεφιά παροδικά αυξημένη και θα εκδηλωθούν κάποιες πρόσκαιρες βροχές κυρίως στη Θεσσαλία. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο φτάσει στα βόρεια τους 9 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο αλλά και στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο τους 14 με 16 βαθμούς ενώ στο νότιο Αιγαίο θα φτάσει τους 17 με 18 και στην Κρήτη τοπικά τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή περιμένουμε επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες αρχικά στα νοτιοδυτικά που γρήγορα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα και κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Παράλληλα θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά που από το μεσημέρι θα είναι έντονες ενώ από τις βραδινές ώρες θα χιονίσει και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Η θερμοκρασία θα πέσει κι άλλο και δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 8, στα κεντρικά θα φτάσει μέχρι τους 11 βαθμούς, στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά καθώς και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο θα φτάσει τους 12 με 14 και μόνο στο νότιο Αιγαίο θα φτάσει τους 17 βαθμούς Κελσίου.