ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2025

Ο δημοσιογράφος της «Καθημερινής» Παύλος Παπαδόπουλος νέος διευθυντής του γραφείου Τύπου του Τασούλα


Ο γνωστός δημοσιογράφος της «Καθημερινής» Παύλος Παπαδόπουλος θα αναλάβει από την 1η Νοεμβρίου την θέση του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας Κώστα Τασούλα. Αυτό αναφέρει η εφημερίδα, στο σημερινό της φύλλο και από την πλευρά της, εύχεται στο δημοσιογράφο «καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα και “εις το επανιδείν”».

Ο Παπαδόπουλος σπούδασε στο Λονδίνο, και είναι πτυχιούχος Επικοινωνίας, ΜΜΕ και Πολιτιστικών Σπουδών (Media and Cultural Studies) της Σχολής Επικοινωνίας του Λονδίνου (London School of Communication). Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία το 1992, σε ηλικία 20 ετών, ως εξωτερικός συνεργάτης σε περιοδικά.
Από το 1996 μέχρι το 2000 ήταν ανταποκριτής της εφημερίδας «Το Βήμα» στο Λονδίνο, ενώ από το 2000 έως το 2004 διατέλεσε ειδικός σύμβουλος στο Πολιτικό Γραφείο του τότε πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κώστα Σημίτη.
Το 2016 προκάλεσε μεγάλη αίσθηση με τη δημοσιοποίηση μυστικών συναντήσεων του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα με το αφεντικό του ΔΟΛ, Σταύρο Ψυχάρη, κάτι που η κυβέρνηση αναγκάστηκε να παραδεχτεί. Στα έντονα αλληγορικά ρεπορτάζ (ΕΔΩ και ΕΔΩ), ο Παπαδόπουλος είχε αναφερθεί στη «γάτα Ιμαλαΐων» που ήταν παρούσα σε μία από τις συναντήσεις των δύο ανδρών. 

«Δεν έχω υπάρξει λογογράφος του Αλέξη Τσίπρα»

Ο Παύλος Παπαδόπουλος είχε διαψεύσει  στο παρελθόν (με επιστολή του στους zoornalistas) ότι υπήρξε λογογράφος του Τσίπρα. Συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο του 2018 ανέφερε:
 «Δεν έχω υπάρξει λογογράφος του Αλέξη Τσίπρα. Ξέρω ότι έχει γραφτεί αυτό πολλές φορές στο παρελθόν και έχω αμελήσει να το διαψεύσω ή να το διορθώσω.
Η αλήθεια είναι ότι την περίοδο 2013-2015, όταν εργαζόμουν για "ΤΟ ΒΗΜΑ", είχα συχνή επικοινωνία με τον τότε αρχηγό της αντιπολίτευσης. Και είχα υπογράψει τις τρεις τελευταίες συνεντεύξεις που έδωσε στο "ΒΗΜΑ" (Ιανουάριος 2014, Μάιος 2014 και Ιανουάριος 2015, την ημέρα των εκλογών). Από τότε δεν έχει ξαναδώσει συνέντευξη στο "ΒΗΜΑ".
Στο απώτατο παρελθόν (2000-2004) είχα εργαστεί στο Μέγαρο Μαξίμου κοντά στον Κώστα Σημίτη και στον αείμνηστο Νίκο Θέμελη και είχα ως καθήκον την προετοιμασία σχεδίων ομιλίας. Κάποιοι με ανέφεραν από τότε ως "λογογράφο", παρά το γεγονός ότι ο πραγματικός λογογράφος ήταν ο ίδιος ο κ. Σημίτης με τις σαφείς οδηγίες του πρώτα προς τον Νίκο Θέμελη και στη συνέχεια προς άλλους συνεργάτες, ένας από τους οποίους ήμουν και εγώ. Κάπως έτσι, δέκα χρόνια μετά από τότε, έγινε μια σύγχυση ιδιοτήτων και την εποχή που έκανα τις συνεντεύξεις με τον κ. Τσίπρα, ένα ηλεκτρονικό δημοσίευμα με ανέφερε ως "λογογράφο του Τσίπρα".
Δεν είχα ποτέ αυτή τη συνεργασία με τον νυν πρωθυπουργό και μπορεί να σας το βεβαιώσει τόσο ο ίδιος, όσο και οι συνεργάτες του. Πολύ θα ήθελα βέβαια να είχα συνεργαστεί μαζί του εκείνη την εποχή, θα ήταν τιμητικό για εμένα σε κάθε περίπτωση. Είναι όμως άδικο για τους συνεργάτες του στο πεδίο της επεξεργασίας σχεδίων ομιλίας να αναφέρομαι εγώ ως "λογογράφος", αφού αυτοί είχαν επωμιστεί και μάλιστα με αξιοσημείωτη επιτυχία, αυτή την κρίσιμη ευθύνη προς τις εκλογές του 2015 και σε αυτούς αξίζουν τα εύσημα.
Η δημοσιογραφική επαφή μου με τον κ. Τσίπρα διακόπηκε όταν εξελέγη πρωθυπουργός λόγω της πολιτικής του που οδηγούσε σε σύγκρουση με την Ευρώπη καθώς από τότε η δημοσιογραφική κριτική που του άσκησα ήταν και παραμένει έντονη».