ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

Tα είπε όλα στον θείο Τάκη...


Κάλεσμα στον ελληνικό λαό να στείλει ένα μήνυμα στις ευρωεκλογές απηύθυνε ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο One Channel και τον Τάκη Χατζή, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει ένα σύγχρονο κόμμα και μαζί με ξεκάθαρο κυβερνητικό πρόγραμμα, θα αλλάξει τη χώρα...
Μεταξύ άλλων ο κ. Κασσελάκης μίλησε για την την κεντροαριστερά και μια ενδεχόμενη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη, πώς βρέθηκε στην αρχηγεία του ΣΥΡΙΖΑ, την Νέα Δημοκρατία, το πρόβλημα της ακρίβειας, τις ευρωεκλογές αλλά και τον γάμο του με τον Τάιλερ Μάκμπεθ.
Ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε «ότι εάν με τη δύναμη του ελληνικού λαού έχω την τιμή να ηγηθώ της χώρας μας, και ως πρωθυπουργός θα πηγαίνω μέσα στην κοινωνία και θα περνάω χρόνο. Είμαστε σε μικρή χώρα σε σχέση με τους τεράστιους ανταγωνιστές που έχουμε σε παγκόσμιο επίπεδο και πρέπει να είμαστε όσο πιο μονιασμένοι γίνεται».
Aνέφερε ότι η Ελλάδα «1000%» πρέπει να αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος με τα σύνορα του 1967. Όπως είπε, αυτό είναι το ηθικό και πρακτικό αποτέλεσμα. «Δεν μπορείς να βάζεις την ανθρώπινη ζωή και το ηθικά και ιστορικά δίκαιο σε μια εξίσωση βραχυπρόθεσμης οικονομικής προτεραιότητας» είπε όταν ρωτήθηκε αν αυτό θα έχει επιπτώσεις στις σχέσεις μας με το Ισραήλ.

Σχετικά με τα κομματικά ο Κασσελάκης ανέφερε ότι «το όνομα του κόμματος θα παραμείνει ΣΥΡΙΖΑ», ενώ στάθηκε και στην ιστορική, πλέον, συνέντευξη που είχε δώσει ως υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο One Talk: «Το βασικό είναι να έχει υπάρξει ένα έναυσμα αυτή η συνέντευξη για να αλλάξει κάτι στην κοινωνία μας».

«Έτσι αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ»

«Θέλετε να σας πω ποιος με έχει φυτέψει;», ρώτησε χαμογελώντας, με τον δημοσιογράφο να του απαντά στον ίδιο τόνο πως… δεν τον ενδιαφέρουν τα φυτέματα.
«Την εβδομάδα πριν τις εκλογές του Ιουνίου, που ταξιδεύαμε με τον Αλέξη Τσίπρα, ήταν δύσκολη η συνθήκη. Προσπαθούσε να κρατήσει το χαμόγελο, την αισιοδοξία του, αγωνιζόταν. Και είχα δει ότι πολλοί τον είχαν εγκαταλείψει, που ήταν προβεβλημένα στελέχη. Έκτοτε, μπορώ να σας επιβεβαιώσω ότι αυτό, τώρα, που ξέρω τι έχει συμβεί, σας επιβεβαιώνω ότι είχε συμβεί αυτό. Πολλοί είχαν άλλα σχέδια», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τον Τάκη Χατζή να τον ερωτά αν επρόκειτο να διεκδικήσει τον Δήμο Αθηναίων.
«Ήταν ιδέα της Έλενας Ακρίτα, η οποία μόνη της, χωρίς να μου μιλήσει καν το έβαλε στο Facebook της και από εκεί προέκυψε η ιδέα. Δεν ήταν δική μου ιδέα καθόλου», ξεκαθάρισε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ

«Η Δημοκρατία είναι πληγωμένη από τη ΝΔ»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας ότι είναι «ένα κόμμα το οποίο συγκαλύπτει το έγκλημα των Τεμπών, που δεν αφήνει τον υπουργό που για δύο χρόνια δεν έβλεπε, δεν αντιδρούσε σε έγγραφες προειδοποιήσεις για τους κινδύνους στον σιδηρόδρομο. Αυτό είναι δημοκρατία;

Ένα κόμμα το οποίο είχε μέσα στο Μαξίμου τις υποκλοπές και το παράνομο λογισμικό το οποίο, με υπογραφές των υπουργών του μάλιστα, έγινε εξαγωγικό προϊόν σε άλλες χώρες. Αυτό είναι δημοκρατία; Όταν συγχρόνως φιμώνουν τους θεσμούς με αλλαγές στα διοικητικά συμβούλια μαζί με τον κ. Βελόπουλο; Άρα λοιπόν το όνομα «Νέα Δημοκρατία» στο κομμάτι το δημοκρατικό υστερεί στους δημοκρατικούς θεσμούς, το οποίο παρεμπιπτόντως το λέει και η Ευρώπη αυτό με την καταδίκη του κράτους δικαίου. Άρα αυτή η δημοκρατία που ζούμε σήμερα είναι όντως νέα, με αυτή την άποψη, και δυστυχώς είναι πληγωμένη από τη Νέα Δημοκρατία με τις πιο παλιές μεθόδους που προέρχονται παρεμπιπτόντως από την οικογένεια του πρωθυπουργού».

Σχολιάζοντας για το ΠΑΣΟΚ, είπε: «Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα. Είναι πανελλήνιο. Το σεβόμαστε. Και εγώ έχω αναφορές στο ΠΑΣΟΚ από τη μεριά του πατέρα μου, παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ μεν, εντάξει. Αλλά το εάν είναι κίνημα σοσιαλιστικό, τίθεται υπό αμφισβήτηση, γιατί; Διότι στο τέλος της ημέρας έχει γίνει δεξαμενή ανθρώπινου δυναμικού για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος συγκυβερνά με μια ακροδεξιά».

Ο Στέφανος Κασσελάκης επανέλαβε ότι η κινηματικότητα ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ. «Ο έμπρακτος σοσιαλισμός, η σοσιαλδημοκρατία, η σύμπτυξή της με τη ριζοσπαστική Αριστερά ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που λέμε σύγχρονη Αριστερά. Άρα λοιπόν τα ονόματα έχουν μια ιστορική αναφορά.

Αλλά όπως έχω πει, ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν πρόκειται να αναστηθεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο ίδιος με το 2015 που κέρδισε και πρέπει τώρα να πάμε μπροστά. Πρέπει να πάμε μπροστά, να υπάρχει μια πιο ανθρωποκεντρική και ταπεινή πολιτική σχέση μεταξύ πολιτικών και πολιτών στην Ελλάδα».

«Θα δώσω στη δημοσιότητα το Πόθεν Έσχες μου μέχρι 30 Ιουνίου»

Ερωτηθείς γιατί δεν δίνει το πόθεν έσχες πριν από τις εκλογές, όπως είχε πει, για να τελειώνει αυτή η παραφιλολογία, είπε πως θα το δώσει μέχρι τις 30 Ιουνίου, όπως « οφείλει », κατηγορώντας τη ΝΔ ότι εκείνη δημιούργησε την «παραφιλολογία αυτή », « επειδή δεν μπορεί να φανταστεί ότι κάποιος Έλληνας μπορεί να διαπρέψει στο εξωτερικό και να επιστρέψει στη χώρα του να συνεισφέρει».
«Για τη Νέα Δημοκρατία είναι σημαντικό εγώ να είμαι απατεώνας σαν όλους τους άλλους», τόνισε, χαρακτηρίζοντας « πολύ λυπηρό » ότι «η πολιτική είναι ένα παιχνίδι για τόσους, ένα παιχνίδι της καρέκλας, του χρήματος που μοιράζεται γύρω απ’ αυτό, της σκληραγώγησης»

Οι συνεργασίες

Σχετικά με το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας στις επόμενες εθνικές εκλογές για το σχηματισμό κυβέρνησης, υπογράμμισε ότι « δεν πρόκειται καν να σκεφτεί ένα τέτοιο σενάριο αυτή τη στιγμή» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τότε « θα έχει χτίσει μια πολύ πλατιά και βαθιά κοινωνική βάση, που αυτό δεν πρόκειται να γίνει». «Δε θα χρειαστεί. De facto δεν θα χρειαστεί, διότι θα είμαστε πολύ πιο ριζωμένοι στην κοινωνία, θα έχουμε ένα πολύ ξεκάθαρο κυβερνητικό πρόγραμμα και θα έχουμε κερδίσει κόσμο από παντού -και από την αποχή. Άρα λοιπόν δεν θα χρειαστεί καν να φτάσουμε εκεί», συμπλήρωσε...