ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

Μια ακόμα εφημερίδα εκτός δελτίων κυκλοφορίας


Άλλος ένας τίτλος εφημερίδας απουσιάζει από τα δελτία κυκλοφορίας του πρακτορείου διανομής Τύπου. Στα τρία τελευταία δελτία που ανακοίνωσε το Άργος (8, 9, 10 Μαΐου) δεν υπάρχει η Sportday και αν αυτό δεν οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα (τεχνικό ή άλλο) τότε θα έχουμε δυο αθλητικές εφημερίδες –η άλλη είναι η Live Sport– των οποίων τις πωλήσεις δεν θα μαθαίνουμε.

Η τελευταία φορά που αναφέρθηκε η Sportday σε δελτίο πωλήσεων ήταν σε εκείνο της 7ης Μαΐου, δηλαδή αυτό που αφορούσε τις πρώτες εκδόσεις μετά τη διήμερη αργία του Πάσχα οπότε οι κυκλοφορίες των εφημερίδων κινήθηκαν σε χαμηλά επίπεδα, όπως συμβαίνει πάντα σε αυτή τη χρονική συγκυρία. Στις 7/5 οι πωλήσεις της Sportday ήταν 960 φύλλα, έναντι 1.720 που είχε την ίδια ημέρα το Φως των Σπορ και 1.360 ο Κόκκινος Πρωταθλητής, ενώ Ώρα για Σπορ έφτασε στα 520 φύλλα.

Έχει συμβεί και στο παρελθόν να μην ανακοινώνεται η κυκλοφορία της Sportday, αλλά αυτό συνέβη για μια μέρα. Μένει να δούμε αν η απουσία της από τα δελτία θα συνεχιστεί, οπότε θα έχουμε μια ακόμα συρρίκνωση του αριθμού των εντύπων των οποίων ανακοινώνονται οι κυκλοφορίες.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, τα δελτία του Άργους, με τις πάμπολλες απουσίες τίτλων, δίνουν μια θλιβερή εικόνα. Και ίσως χρειάζεται να αρχίσει να απασχολεί η ιδέα ότι η ανακοίνωση των κυκλοφοριών θα πρέπει να γίνει υποχρεωτική για να ενημερώνεται ο κόσμος, και η διαφημιστική αγορά, σε ποια επίπεδα κινείται ο Τύπος. Το ξέρουμε ότι οι κυκλοφορίες είναι χαμηλές, αλλά δεν χρειάζεται -και δεν εξυπηρετεί σε τίποτα- να κρύβονται.