ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

Οπως ο Μπρέζνιεφ με τον Χόνεκερ!


Ηταν 7 Οκτωβρίου του 1979, όταν ο γενικός γραμματέας της Σοβιετικής Ενωσης, Λεονίντ Μπρέζνιεφ, σφράγισε μια σημαντική συμφωνία με τον αρχιγραμματέα της Ανατολικής Γερμανίας, Ερικ Χόνεκερ. Ηταν ένα αδελφικό φιλί στο στόμα, ένα ιστορικό στιγμιότυπο που επικύρωσε το deal ανάμεσα στις δύο πλευρές: μια δεκαετή σύμβαση μεταξύ των δύο χωρών ανταλλαγής αγαθών και τεχνογνωσίας.
Μετά την πτώση του Τείχους σε ένα κομμάτι του που στέκεται ακόμη και σήμερα στην ανατολική πλευρά του Βερολίνου, υπάρχει αυτή η εικόνα ζωγραφισμένη. Είναι καμιά 200αριά μέτρα μακριά από την Uber Arena, εκεί που σήμερα ξεκινά το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας.

Μπορεί Παναθηναϊκοί και Ολυμπιακοί να μην έχουν καμία αδελφική διάθεση όπως οι δύο παλιοί πολιτικοί, εντούτοις υπάρχει κόσμος στην Ελλάδα που θα ήθελε να δει αγκαλιά τους δύο «αιώνιους» την Κυριακή το βράδυ.
Φιλιά και συμφωνίες δεν θα υπάρξουν, όμως το ελληνικό μπάσκετ επιζητά τον πρώτο ολοδικό του τελικό στην ιστορία της κορυφαίας μπασκετικής διοργάνωσης στην Ευρώπη.
Για να συμβεί αυτό όμως, υπάρχει ακόμη μπόλικος δρόμος. Ενα ματς για τον καθέναν, αλλά τι ματς...

- από ρεπορτάζ του Ευθύμη Ασημακόπουλου στην ΕφΣυν (ολόκληρο ΕΔΩ)