ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

Οι δύο (απ)όψεις του Στέφανου Κασσελάκη


Από τη μία αποκαλεί «δουλευταρά» τον Κυρ. Μητσοτάκη ή ότι δεν θα είχε πρόβλημα να ήταν υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν και από την άλλη τού επιτίθεται για μια σειρά από σημαντικά ζητήματα, όπως το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, η υπόθεση των Τεμπών, η ακρίβεια κ.λπ.
Από τη μια το καρότο και απ' την άλλη το μαστίγιο. Ο λόγος για το πώς αντιμετωπίζει ο Στέφανος Κασσελάκης τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ειδικά σε μια περίοδο που το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει λόγω ευρωεκλογών, δημιουργώντας νέες μουρμούρες εντός ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες δεν εκδηλώνονται δημόσια, τουλάχιστον προς το παρόν.

Πριν από μερικές μέρες μιλώντας στο Downtown.gr, ο κ. Κασσελάκης κληθείς να πει κάτι «καλό» για τον πρωθυπουργό, τον αποκάλεσε «δουλευταρά» κι «εργατικό». Στη συνέντευξη που έδωσε στο δελτίο ειδήσεων του Attica το βράδυ της Τρίτης και στο ερώτημα εάν θα έβλεπε θετικά ο επόμενος πρόεδρος της Κομισιόν, που θα προέρχεται από την Κεντροδεξιά, να είναι Ελληνας, απάντησε:
«Να είναι Ελληνας, ναι. Το πρόβλημά μου δεν είναι τόσο πολύ με τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αν και έχω κι εκεί ενδοιασμούς όσον αφορά στην αλαζονεία και στη χειραγώγηση του πληθυσμού, το πρόβλημά μου είναι με τη στυγνή νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφαρμόζει, η οποία δημιουργεί τεράστιες ανισότητες, φτωχοποιεί μια τεράστια μάζα του ελληνικού λαού και βάζει τόσους ανθρώπους στη μισθωτή εργασία, οι οποίοι πληρώνονται -ξέρετε, ένας στους δύο μισθωτούς στη χώρα μας έχει αμοιβή 1.000 ευρώ μικτά τον μήνα ή λιγότερο. Πώς θα ζήσει κανείς σ’ αυτή τη χώρα μ’ αυτόν τον τρόπο; Πώς;».

Κανείς δεν μπορεί να περιμένει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να γίνει ξαφνικά... αριστερός ή σοσιαλιστής, κατά συνέπεια η αναφορά για αρκετούς εντός της Κουμουνδούρου ήταν περιττή, ειδικά σε μια περίοδο που η αύξηση της συσπείρωσης του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για το κόμμα. Υπό αυτό το πρίσμα αναρωτιέται κανείς πώς γίνεται να μην έχει πολιτικό πρόβλημα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Στέφανος Κασσελάκης τη στιγμή που καθημερινά του επιτίθεται για μια σειρά από σημαντικά ζητήματα, όπως το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, η υπόθεση των Τεμπών, η ακρίβεια κ.λπ. Σε ποια λογική λοιπόν θα υπήρχε η συγκεκριμένη συναίνεση εάν όντως υπήρχε θέμα υποψηφιότητας Μητσοτάκη για την προεδρία της Κομισιόν;

Χθες ο ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε με επίθεση κατά του πρωθυπουργού και τα όσα αυτός είπε στη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Open. Στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, μεταξύ άλλων τονιζόταν το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έδειξε να ενοχλείται από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και τον πρόεδρό του Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος, παρότι δεν βρίσκεται στη Βουλή, έχει παρουσιάσει τεκμηριωμένες προτάσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία».
Παράλληλα η Κουμουνδούρου ανέφερε ότι «ενοχλημένος είναι ο κ. Μητσοτάκης, του οποίου προφανώς η εκλογή στο Ελληνικό Κοινοβούλιο δεν είχε σχέση με το όνομά του, γιατί γνωρίζει πως δεν θα καταφέρει να εμποδίσει τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ και τον αγώνα που δίνει ο πρόεδρός του για μια καλύτερη ζωή για τον ελληνικό λαό».