ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023

Ποιος τελικά κυβερνάει αυτή τη χώρα;


Δικαιολογίες υπάρχουν για όλα. Ακόμα και για τα αδικαιολόγητα. Αλλά ο πολιτικός άνδρας που σέβεται τον εαυτό του, την ευθύνη και τον θεσμικό του ρόλο στην κοινωνία δεν καταφεύγει ποτέ σε δικαιολογίες. Αναλαμβάνει την ευθύνη της θέσης του χωρίς δικαιολογίες.

Τρόπος διαφυγής από τις ευθύνες υπάρχει πάντα και παντού. Αλλά ο πολιτικός άνδρας που έχει συναίσθηση των ευθυνών του δεν αναζητεί τρόπο διαφυγής απ' αυτές. Αναγνωρίζει την ευθύνη του και την αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου ακόμη και για ζητήματα που τον υπερβαίνουν. Από τη στιγμή που το πρώτο πρόσταγμα ήταν δικό του, δική του είναι και η ευθύνη για ό,τι έχει συμβεί.

Πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με νωπή -και μάλιστα πολύ ισχυρή- τη λαϊκή εντολή. Είδε κανείς χθες να συμπεριφέρεται στη Βουλή ανάλογα με το αξίωμα και τη λαϊκή εντολή που έχει λάβει; Αν τον έβλεπε και τον άκουγε κάποιος που δεν γνώριζε ποιος είναι ο πρωθυπουργός της χώρας, σίγουρα δεν θα σχημάτιζε την εντύπωση πως είναι αυτός.

Ο κ. Μητσοτάκης αντιπολιτεύτηκε χθες τους πάντες. 
Αντιπολιτεύτηκε τα κόμματα που του έκαναν κριτική. Αντιπολιτεύτηκε την κλιματική κρίση η οποία εκ του αποτελέσματος θεωρεί πως τον ξεπερνά και ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει. 
Αντιπολιτεύτηκε ακόμα και τους δυστυχείς νεκρούς μετανάστες στο δάσος της Δαδιάς γιατί, όπως είπε, δεν έπρεπε να βρίσκονται εκεί. Αλλά και κάποιες ΜΚΟ που δεν μας τις κατονόμασε -και φυσικά δεν έχει οδηγήσει στη Δικαιοσύνη ως όφειλε- οι οποίες, κατ' αυτόν, έχουν την ευθύνη της παράνομης μετανάστευσης!!!

Αυτός όλα καλά τα έκανε, σύμφωνα με τα δικά του λεγόμενα. Όλα ήταν έτοιμα και καλύτερα από κάθε άλλη φορά. Είπε: «Αν και προετοιμαστήκαμε καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη χρονιά, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με έναν συνδυασμό γεγονότων χωρίς προηγούμενο». Κατά συνέπεια οι ευθύνες μπορούν να αναζητηθούν οπουδήποτε αλλού αλλά όχι στην κυβέρνηση.

Πού μπορούν να αναζητηθούν; Ο πρωθυπουργός δεν άφησε αναπάντητο το ερώτημα. Μπορούν να αναζητηθούν στην κλιματική κρίση, στο «πυρονέφος της νύχτας» και στους μετανάστες που δεν έπρεπε να είναι εκεί που ήταν στο δάσος της Δαδιάς, παρ' όλο που δεκαοκτώ από αυτούς κάηκαν ζωντανοί. Για τον κ. Μητσοτάκη πάντα κάποιος άλλος φταίει. Μήπως μας κυβερνάει κάποιος άλλος και δεν το ξέρουμε;