ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 27 Αυγούστου 2023

«Επιτέλους, ένα καλοκαίρι μετά από δέκα χρόνια που δεν φταίω εγώ για ότι γίνεται!»


«Επιτέλους, ένα καλοκαίρι μετά από δέκα χρόνια που δεν φταίω εγώ για ότι γίνεται!». Αυτή τη φράση ανακούφισης λέει συχνά ο Αλέξης Τσίπρας στους συνομιλητές του, μετά από τις (επιτέλους) διακοπές με την οικογένειά του- και μάλιστα σε ένα ταξίδι «μαγικό», στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ωστόσο, με το γυρισμό του από τις διακοπές και όσο θα μπαίνει ο Σεπτέμβριος, ο Αλέξης Τσίπρας θα κληθεί να λάβει βασικές αποφάσεις για το πώς θα προχωρήσει την επόμενη περίοδο, μετά την παραίτησή του από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρώτη απόφαση είναι ειλημμένη και ...αδιαπραγμάτευτη: Πλήρης αποστασιοποίηση από την κούρσα διαδοχής στον ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε η παραμικρή αφορμή για να παρεξηγηθούν τοποθετήσεις του. Παρέλαβε ένα κόμμα στο 4% και με το κρίσιμο ερώτημα «μπαίνει, δεν μπαίνει στη Βουλή», και αφού το έφερε στην κυβέρνηση κερδίζοντας δυο εκλογικές αναμετρήσεις με όλο το σύστημα και τους δανειστές απέναντί του, στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αναμένει από τους διαδόχους του να το οδηγήσουν και πάλι ψηλότερα.

Δεν θέλει την αποτυχία τους, θέλει την επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ και στη μετα-Τσίπρα εποχή. Και φυσικά διαψεύδει κάθε «καλοθελητή» που διαδίδει ότι «ο Τσίπρας θέλει να αποτύχει ο διάδοχός του και ο ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να ιδρύσει νέο κόμμα». Αυτό, βεβαίως, δεν τον οδηγεί σε αποστράτευση. Κάθε άλλο:
  • Εντός των προσεχών ημερών θα είναι έτοιμο το πολιτικό του γραφείο στη Βασιλίσσης Αμαλίας, απέναντι από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός, σε μια πραγματικά πολύ όμορφη και βολική από όλες τις απόψεις περιοχή.
  • Παρά τα όσα λέγονται και γράφονται ο Αλέξης Τσίπρας πολύ δύσκολα θα ίδρυε Ίδρυμα, όπως δικαιούνται οι πρώην πρωθυπουργοί -και έχουν συγκροτήσει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Αντώνης Σαμαράς. Η δημιουργία ενός Ιδρύματος πρώην πρωθυπουργού σηματοδοτεί αποστρατεία. Και ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει καμία διάθεση να αποστρατευτεί.
  • Δύσκολα, επίσης, θα ιδρύσει Όμιλο, όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Τα γεγονότα, άλλωστε, δεν θα τα δημιουργεί ο Όμιλος- σκοπεύει να τα δημιουργεί ο ίδιος.
  • Αντιθέτως, αναμένεται να ξεκινήσει τη συγγραφή βιβλίου για την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, για όλα όσα έχουν συμβεί επί της πρωθυπουργίας του. Όπως καταλαβαίνει κανείς η συγγραφή ενός τέτοιου βιβλίου είναι αρκετά επίπονη και μπορεί να φτάσουμε και στα τέλη του 2024 για να το δούμε στα βιβλιοπωλεία.
  • Ο πρώην πρωθυπουργός, όμως, ετοιμάζεται να λάβει μέρος σε μεγάλα Φόρουμ του εξωτερικού, κυρίως στην Ευρώπη, να κάνει διαλέξεις σε Πανεπιστήμια, ομιλίες, ενώ ετοιμάζει και άλλες εκπλήξεις ως προς τη διεθνή παρουσία του! Και φυσικά, δεν θα διστάσει να κάνει παρεμβάσεις στο εσωτερικό της χώρας, σε μείζονα θέματα που ο ίδιος θα κρίνει!
Αυτά...

Βασίλης Σκουρής