ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 27 Αυγούστου 2023

Στέφανος Κασσελάκης: O 35χρονος εφοπλιστής που προκαλεί… φουρτούνες στον ΣΥΡΙΖΑ


Ένας 35χρονος ταράζει τα νερά στον ΣΥΡΙΖΑ και θα διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο λόγος για τον εφοπλιστή Στέφανο Κασσελάκη που έρχεται με
περγαμηνές και φέρνει αμερικανικό αέρα. Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του θα γίνει Δευτέρα με βιντεάκι.
Εκείνος που τον ανακάλυψε, ήταν ο Παύλος Πολάκης που φρόντισε να επικροτήσει με τη σειρά του τις θέσεις του Στέφανου Κασσελάκη, γράφοντας στον προσωπικό του λογαριασμό «Να επιτέλους άλλος ένας με προτάσεις και θέσεις!».
Πριν από μερικές ημέρες, ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε μέσω των social media την πλατφόρμα του για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τίτλο «ΣΥ.ΡΙΖ.ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΩΡΑ».


Ο Στέφανος Κασσελάκης γεννηθηκε το 1988 στο Μαρούσι. Από το 2015 δραστηριοποιείται στον χώρο της Ναυτιλίας. Έχοντας κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο στον διαγωνισμό «Αρχιμήδη» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, ο ίδιος εκπροσώπησε τη χώρα μας στη Μαθηματική Βαλκανιάδα Νέων και, χάρη στη διάκρισή του, έλαβε πλήρη υποτροφία από το λύκειο Phillips Academy στο Andover της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ, όπου και μετανάστευσε από την ηλικία των 14 ετών.
Ακόμα, ο ίδιος φοίτησε στο πρόγραμμα Huntsman του University of Pennsylvania με υποτροφία του Ανδρέα Δρακόπουλου και έλαβε δύο πτυχία: B.Sc. στα Χρηματοοικονομικά από το Wharton School of Business και Β.Α. στις Διεθνείς Επιστήμες από το College of Arts & Sciences. Παράλληλα με τις σπουδές του, ο Στέφανος Κασσελάκης εργάστηκε εθελοντικά στο επιτελείο του – τότε – γερουσιαστή, Τζο Μπάιντεν, για τις προεδρικές εκλογές του 2008. Εργάστηκε επίσης και στο think tank εξωτερικής πολιτικής Center for Strategic and International Studies στην Ουάσινγκτον.

Επί σειρά ετών αρθρογραφούσε στον «Εθνικό Κήρυκα» της Νέας Υόρκης, αρχικά με τη «Στήλη του Φοιτητή» και αργότερα με το «Χρώμα της Αγοράς». Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, ίδρυσε τη μη κερδοσκοπική διαδικτυακή πλατφόρμα ‘CVfromGreece’, μέσω της οποίας βοήθησε νέους να βελτιώσουν τα βιογραφικά τους για αιτήσεις εργασίας ή σπουδών στο εξωτερικό.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ζει στο Μαϊάμι των ΗΠΑ. Μιλά άπταιστα Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά και Ισπανικά. Είναι ιδιαίτερα φιλόζωος και ευαισθητοποιημένος σε θέματα ισότητας και κοινωνικών δικαιωμάτων. Ο 35χρονος επιχειρηματίας ήταν υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ως Έλληνας του εξωτερικού και αποτελεί προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα. Πρόκειται για το μόνο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από τους 4 υποψηφίους για την προεδρία του κόμματος, που τρέχει σε περιοδείες ανά την Ελλάδα.