ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023

Πώς ο Αντένα κοστολόγησε τη χωριάτικη σαλάτα...


Η χωριάτικη σαλάτα, η άλλοτε σαλάτα του φτωχού, έχει φτάσει από πλευράς τιμής σε επίπεδο γκουρμέ. Στο θέμα έδωσε διάσταση το ρεπορτάζ του Αντένα, που ρώτησε, έμαθε, υπολόγισε. Δια στόματος πολίτη πληροφορηθήκαμε πόσο στοιχίζει στα μέσου επιπέδου νησιά και πόσο στη Σαντορίνη. Το ρεπορτάζ μάς ανέλυσε ένα προς ένα τα συστατικά της χωριάτικης και τα κοστολόγησε χωριστά φτιάχνοντας και γράφημα: Η ντομάτα 0,40, η πιπεριά 0,30, το αγγούρι 0,30, το κρεμμύδι 0,20, το λάδι 0,16, η φέτα 1,28 (ε, μη βάλεις φέτα, βρε αδερφέ, δεν είναι απαραίτητη).
Σχολαστική κοστολόγηση. Κομματάκι κομματάκι, γραμμάριο γραμμάριο. Σε άλλο γράφημαμάθαμε το συνολικό κόστος με αυτά τα υλικά: 2,64 ευρώ.
Αλλά η χωριάτικη των φτωχών χρεώνεται από 6,50 έως και 20 ευρώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Αισχροκέρδεια! Γιατί; «Γιατί ακρίβυναν τα πάντα» υποστήριξαν κάποιοι από τους πολίτες που ρωτήθηκαν. «Γιατί μας κοροϊδεύουν, δεν βάζουν τίποτα μέσα» είπε άλλος.
Τώρα που το θέμα ξεκαθάρισε διαλέξτε σαλάτα. Αντί χωριάτικης μπορείτε να παραγγείλετε σαλάτα του Καίσαρα ή σαλάτα του σεφ. Αν και προτιμότερη σε τιμή μπορεί να είναι η απλή, ταπεινή, αγγουροντομάτα. Με ντομάτα, αγγούρι και μυρωδιά από λάδι.
- από το HardDog