ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023

Τα τάγματα των σερίφηδων και το (ασφαλές;) κόλπο τους…


Ο «Μάζεψα 25 κομμάτια» σερίφης τού Έβρου άνοιξε την πόρτα τής αυθαιρεσίας και μπούκαραν και άλλοι για εκκαθαριστική δράση. Πόσοι είναι δεν ξέρουμε, μπορεί και πολλοί που δρουν χωρίς ζωντανή μετάδοση. Ξέρουμε μόνο ότι άλλος ένας δημοσιοποίησε βίντεο με την άνομη δράση του. Τόλμη; Καθόλου! Είναι φασιστικό θράσος. Και βεβαιότητα για ανοχή. Ίσως και σιγουριά για πλήρη ατιμωρησία αν περάσει το κόλπο της δήθεν επ' αυτοφώρω σύλληψης εμπρηστών. Ασφαλές κόλπο. Κάνεις περιπολίες με το 4χ4 στα συνοριακά δάση, ψάχνεις και βρίσκεις μετανάστες, τους ακινητοποιείς, τους πετάς στο χώμα, τους πατάς, αν σου αντισταθούν τους σπας στο ξύλο, τους βιντεοσκοπείς, και μετά κουνάς στη μούρη της κοινωνίας το «άρθρο 275 ΚΠΔ» που σου (και μας) έμαθαν να παπαγαλίζεις πριν από μια μέρα οι δικηγόροι. «Εμπρηστές!» φωνάζεις και περιμένεις ιερή δικαίωση, δική σου και των ταγμάτων εφόδου –των ταγμάτων σερίφηδων.
Ο νέος σερίφης στο βίντεο που άφοβα δημοσιοποίησε έκανε και χιούμορ. Χαρακτήρισε ειρωνικά «επενδυτές» τούς δυστυχεις και ωρυόταν: «Πού είναι οι αρχές; Πού είναι οι αρχές;»
Αλήθεια, πού είναι οι αρχές να βάλουν για πάντα στη θέση τους τούς εν δράσει σερίφηδες και να κόψουν τον βήχα όσων θέλουν να ακολουθήσουν το πιασάρικο κόλπο περί εμπρηστών.

ΥΓ.: Στο μεταξύ, οι δυστυχισμένοι «εμπρηστές», όταν δεν καίγονται πνίγονται. Όπως σήμερα ανοικτά της Λέσβου με τη νέα τραγωδία που, φυσικά, δεν συγκινεί στο ελάχιστο τους κυνηγούς κεφαλών.

- από το HardDog