ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023

Ανακύκλωση μέτρων και δημοσιογραφικών άρθρων


Πέρσι, την επομένη της ανακοίνωσης των μέτρων κατά της βίας στον αθλητισμό, με κυριότερο το κλείσιμο των συνδέσμων οπαδών, η Καθημερινή έγραφε στο πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο της –στις 22 Φεβρουαρίου 2022 για την ακρίβεια– ότι «πρέπει αυτή τη φορά η πολιτεία να δείξει αποφασιστικότητα».
Ενάμιση χρόνο μετά, στη ίδια θέση, στο κύριο άρθρο της 17ης Αυγούστου 2023 δηλαδή, η εφημερίδα σχολιάζοντας τα μέτρα που ανακοινώθηκαν μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή, καλεί πάλι την πολιτεία να κινητοποιηθεί με την «ενεργοποίηση όλων των μηχανισμών της».
  • Πέρσι η Καθημερινή υποστήριζε στο άρθρο της ότι δεν μπορεί «η πάταξη του φαινομένου να επιτευχθεί μόνο με την αυστηροποίηση των ποινών». 
  • Φέτος η ίδια αναφέρει ότι «η οπαδική βία δεν είναι ζήτημα μόνο αστυνομικό».
Τα δύο άρθρα, με περίπου δεκαοκτάμηνη διαφορά μεταξύ τους, ελάχιστα απέχουν επί της ουσίας. Το ένα, το παλιό, σημείωνε ότι «πρέπει να επιδιωχθεί η εξάρθρωση των οργανώσεων που λειτουργούν ως εκκολαπτήρια της βίας με πρόσχημα το ποδόσφαιρο».
 Το άλλο, το νέο, γράφει ότι χρειάζεται «να εξαρθρωθούν οι συμμορίες που δρουν υπό την κάλυψη της ποδοσφαιρικής φανέλας».

Επί της ουσίας τα δύο άρθρα –που τα λένε σωστά– είναι παλιά. Όπως και το πρόβλημα. Όπως και η επαναλαμβανόμενη συνεχώς αυστηρότητα. Όπως τα μέτρα που εξαγγέλλονται και μηρυκάζονται.
Για τα ίδια πράγματα συζητάμε, γράφουμε, νομοθετούμε, επί δεκαετίες. Μια αέναη ανακύκλωση προθέσεων χωρίς πράξεις, χωρίς αποτέλεσμα, Και στο μεταξύ χάνονται άνθρωποι, κυρίως νέοι, θύματα της ουσιαστικής απραξίας που κορυφώθηκε με την ανεμπόδιστη εισβολή των Κροατών στη χώρα.

- από το HardDog