ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023

Προφανώς μας κοροϊδεύουν


Αν πριν από δέκα ημέρες δεν είχε δολοφονηθεί ο φίλαθλος της ΑΕΚ Μιχάλης Κατσουρής, θα γινόταν η χθεσινή σύσκεψη στο μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή του επικεφαλής της UEFA και των ιδιοκτητών των τεσσάρων μεγαλύτερων ΠΑΕ της χώρας; Ασφαλώς όχι.
Αν η κυβέρνηση και η αστυνομία είχαν κάνει σωστά τη δουλειά τους και είχαν εμποδίσει το κροατικό ναζιστικό τάγμα εφόδου να εισέλθει στη χώρα ή να πλησιάσει το γήπεδο της ΑΕΚ, αν με δυο λόγια είχε αποτραπεί η δολοφονία, θα γινόταν η χθεσινή σύσκεψη; Ασφαλώς όχι.

Κατά συνέπεια ποιο θα έπρεπε να είναι το αντικείμενο της σύσκεψης; Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από τις ευθύνες, για το έγκλημα, της κυβέρνησης και των μηχανισμών του κράτους στους οποίους προΐσταται. Μια τέτοια σύσκεψη έπρεπε να είχε γίνει την επομένη της δολοφονίας και όχι όταν τελείωσε τις διακοπές του ο πρωθυπουργός. Σε μια τέτοια σύσκεψη δεν είχαν καμία δουλειά ούτε ο επικεφαλής της UEFA ούτε οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ.

Γιατί επομένως έγινε η χθεσινή σύσκεψη; Μα για να κουκουλώσει η κυβέρνηση τις ευθύνες της για το τραγικό γεγονός, βοηθούμενη, όπως φάνηκε στην πράξη, από τους κ. Μαρινάκη και Αλαφούζο. Ετσι, ο κ. Μητσοτάκης βρήκε την ευκαιρία να εμφανίσει ως... φρέσκες ιδέες για την πάταξη της οπαδικής βίας αυτές που έχει νομοθετήσει εδώ και ενάμιση χρόνο, που, όμως, δεν εφαρμόζονται.

Από κοντά και οι δύο προαναφερόμενοι πρόεδροι ΠΑΕ οι οποίοι με τις προτάσεις που κατέθεσαν (αυτοί μόνοι κατέθεσαν κείμενο προτάσεων και γι' αυτό μας απασχολούν), ούτε λίγο ούτε πολύ, τη λύση για την πάταξη της οπαδικής βίας τη βλέπουν στον... έλεγχο της ΕΠΟ. Δηλαδή αν είχαν αυτοί τον έλεγχο της ΕΠΟ δεν θα σηκωνόταν πανό στο «Καραϊσκάκη» για να τιμηθεί, ως οπαδός του Oλυμπιακού, ένας δολοφονηθείς που ήταν άνθρωπος του οργανωμένου εγκλήματος; 
Και δεν θα μπορούσε αυτός ο άνθρωπος όσο ζούσε να κυκλοφορεί με το... παροπλισμένο όχημα του κ. Αλαφούζου που είναι ιδιοκτήτης του αιωνίου αντιπάλου; (!) Προφανώς κοροϊδευόμαστε.

Η κυβέρνηση δεν θέλει να αντιμετωπίσει τη βία στα γήπεδα γιατί δεν θέλει να συγκρουστεί με συγκεκριμένα συμφέροντα. Χρησιμοποιεί αυτή τη βία μόνο όταν θέλει να καλύψει τις δικές της ευθύνες. Αυτό είναι το ένα και μοναδικό συμπέρασμα της χθεσινής σύσκεψης. Μέχρι την... επόμενη.