ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 14 Αυγούστου 2023

Σκληρή κριτική από Βήμα για «κυβερνητική παράλυση» και «ξεχαρβάλωμα της Αστυνομίας»


Σκληρή κριτική ασκεί η εφημερίδα «Το Βήμα» στην κυβέρνηση με αφορμή την τραγωδία στη Νέα Φιλαδέλφεια, κάνοντας λόγο για «ξεχαρβάλωμα της Αστυνομίας που άρχισε από την εποχή Καραμανλή», «αλληλοκατηγορίες μετά τα γεγονότα της Νέας Φιλαδέλφειας» και για τον «αντίκτυπο του “φιάσκου” στην εικόνα της κυβέρνησης».
Στο δημοσίευμα που υπογράφει η Δήμητρα Κρουστάλλη σημειώνεται ότι «το ξεχαρβάλωμα δεν σταμάτησε από τότε και η παρούσα κυβέρνηση δεν στερείται ευθυνών».
«Από το 2019 παρακολούθησε αμέτοχη ένα πολιτικό πρόσωπο της επιλογής της να εκδιώκει έντιμους αξιωματικούς από τις Εσωτερικές Υποθέσεις, οι οποίες μετατράπηκαν σε όπλο στον πόλεμο ανάμεσα σε αντίπαλες φατρίες της αστυνομίας, ακόμα και με εικονικές καταγγελίες κατά “ενοχλητικών” αστυνομικών που επέμεναν να κάνουν τη δουλειά τους. Αλλοι έφυγαν από το Σώμα, λίγοι στράφηκαν στη Δικαιοσύνη και είναι η χαρακτηριστική η περυσινή δικαίωση ενός αξιωματικού που υποχρέωσε τον τότε αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. να του ζητήσει συγγνώμη.» γράφει το ΒΗΜΑ.
Προσθέτει ότι «τα προηγούμενα χρόνια έντιμοι αξιωματικοί και αστυνομικοί τιμωρήθηκαν, υποβαθμίστηκαν, εκδιώχθηκαν από αυτά τα συστήματα, χωρίς να έχουν καμία προστασία. Η αναξιοκρατία έφερε χαλάρωση της πειθαρχίας, απώλεια της πίστης στο λειτούργημα, ο καθένας κοίταζε πώς να φυλάξει τα νώτα του αναλαμβάνοντας τις λιγότερες ευθύνες. Ενδεικτικό της νοοτροπίας που υπάρχει στην ΕΛ.ΑΣ. είναι ότι μετά το τεράστιο επιχειρησιακό φιάσκο με τους Κροάτες χούλιγκαν, στην κορυφή της ιεραρχίας όχι μόνο δεν υπήρξαν παραιτήσεις αλλά προσπαθούσε ο ένας να ρίξει το φταίξιμο στον άλλον.».
«Η εικόνα που αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα ξεπερνά τις συνηθισμένες δυσλειτουργίες της δημόσιας διοίκησης. Πρόκειται για την αποκάλυψη μιας συνολικής παράλυσης» υπογραμμίζει το δημοσίευμα.
«Το πρόβλημα για την κυβέρνηση είναι μεγαλύτερο από την ΕΛ.ΑΣ. Από την έκρηξη των πυρομαχικών στο στρατόπεδο της Νέας Αγχιάλου μέχρι τις κάθε λογής εστίες ανομίας στη δημόσια διοίκηση, δημιουργείται η εντύπωση μιας γενικευμένης παραλυσίας» επισημαίνει το ΒΗΜΑ.