ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023

«Αυτό το πλάνο θα με στοιχειώνει»


«Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους των χειριστών και στην Πολεμική Αεροπορία. Αυτό που ζήσαμε δεν περιγράφεται. Το σοκ είναι πάρα πολύ μεγάλο. Δεν έχουμε συνέλθει. Αυτό το πλάνο θα με στοιχειώνει» είπε ο εικονολήπτης της ΕΡΤ Γιώργος Αγνίδης που κατέγραψε καρέ καρέ την πτώση και συντριβή του μοιραίου καναντέρ στην Κάρυστο.
«Έβλεπα τα αεροπλάνα που κάνανε καταπληκτικές προσπάθειες για να σβήσουν μία φωτιά και κάποια στιγμή σκέφτηκα να κάνω δύο τρία κοντινά πλάνα. Βλεπω την ώρα που το αεροπλάνο χτυπάει στο δέντρο και ξαφνικά το βλέπω να αλλάζει κάπως πορεία και να κάνει βουτιά.
Εκείνη τη στιγμή βλέπω τον καπνό, τη φλόγα που σηκώθηκε και ύστερα ήρθε ο κρότος. Ένας εκκωφαντικός κρότος. Δεν το πίστευα, ακόμα δεν έχω συνέλθει
» περιγράφει σοκαρισμένος ο εικονολήπτης της ΕΡΤ.
«Είναι εκείνη η ώρα που γίνεται “ένα” η κάμερα πάνω στο σώμα, πάνω στο μάτι αλλά δυστυχώς όλο αυτό το πράγμα μπαίνει και μέσα στην ψυχή και θα με ακολουθεί για πάρα πολύ καιρό ακόμα».

Στην ίδια σύνδεση μίλησε και η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Ελένη Μπουγά που είδε την πτώση του καναντέρ.
«Στο σημείο αυτό ήμασταν και το μεσημέρι 2:50 λίγο πριν από το δελτίο των ειδήσεων. Ο Γιώργος Αγνίδης, ο κάμεραμαν του συνεργείου, έκανε πλάνα στην πλαγιά.
Εκείνη την ώρα είχαμε κάποιες διάσπαρτες μικρές εστίες, αλλά ουσιαστικά δεν υπήρχε το φαινόμενο αυτό που είχαμε συναντήσει τις προηγούμενες μέρες» είπε και συνέχισε:
«Ο Γιώργος Αγνίδης έχει σηκώσει την κάμερα για να κάνει τα πλάνα καταγράφοντας στο ρεπορτάζ την πλαγιά και εκείνη την ώρα βλέπουμε δύο καναντέρ, που είχαμε θαυμάσει την προσπάθεια των χειριστών τους, έκαναν παράτολμες ρίψεις, είχαν καταφέρει το ακατόρθωτο μέσα σε λίγες ώρες.
Εκείνη την ώρα λοιπόν, σε μία από αυτές τις ρίψεις τα δύο καναντέρ τα οποία πήγαιναν παράλληλα στην πλαγιά και το ένα εκ των οποίων έπεσε, έκανε τη ρίψη, είχε μια αστάθεια και στη συνέχεια έγινε το τραγικό γεγονός».