ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023

Τα ΜΜΕ είναι όλα δικά του


Το βλέπω τώρα με τις πολυήμερες φωτιές και απλώς επιβεβαιώνεται ξανά: η μεγαλύτερη δύναμη της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι τα ΜΜΕ και, κυρίως, τα τηλεοπτικά κανάλια. Το έξι ιδιωτικά (Mega, Open, Alpha, ANT1, Open και ΣΚΑΪ) και η δημόσια ΕΡΤ. Ο,τι και να γίνει, ό,τι και να συμβεί, δεν πα’ να καίγεται κι όλη η Ελλάδα, η κριτική προς την κυβέρνηση είναι ανύπαρκτη, μηδαμινή. Είναι τα ΜΜΕ που στήνουν το θετικό κυβερνητικό αφήγημα υποτιμώντας ακόμα και τη νοημοσύνη των τηλεθεατών. Εγιναν στάχτη 100 χιλιάδες στρέμματα στη Ρόδο, οκ, σημαντικό και το προβάλλουμε, αλλά πιο σημαντικό ότι καταφέραμε, όπως έλεγαν, να κάνουμε μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις εκκένωσης που έχουν γίνει ποτέ, μέχρι και με τη Δουνκέρκη την παρομοίασαν για να δείξουν την ιστορικότητα της επιχείρησης.

Κριτική προς την κυβέρνηση καμία. Προς τους περιφερειάρχες, επίσης καμία. Το σκέφτεστε να συνέβαιναν αυτά επί ΣΥΡΙΖΑ πώς θα κραύγαζε ο κ. Μητσοτάκης και πώς θα ακολουθούσαν τα πρόθυμα ΜΜΕ; Θα το είχαν κάνει κόλαση. Το σκέφτεστε να πήγαινε αξύριστος ο Τσίπρας στο Συντονιστικό, να χασκογελούσε και να έλεγε ότι η Δυτική Πελοπόννησος βγάζει... δουλίτσα; Θα τον έτρωγαν, θα τον τρώγαμε ζωντανό.

Ολα τα κανάλια, όλα όμως, δεν ασκούν κριτική. Λες και δεν είναι αυτή η κυβέρνηση Μητσοτάκη εδώ και πέντε χρόνια που άφησε «γυμνή» την Πυροσβεστική (χωρίς κόσμο και μέσα) την ώρα που μας «μπούκωνε» με αστυνομικούς και περιπολικά.

Η τηλεοπτική υπεροπλία δυστυχώς δεν αντιμετωπίζεται. Και δεν είναι πλέον 2012 και 2015 να επικρατούν άλλες συνθήκες στη χώρα ώστε ο κόσμος να αδιαφορεί για τα συστημικά ΜΜΕ. Πλέον ζούμε στην «κανονικότητα».

Δημήτρης Κανελλόπουλος / ΕφΣυν