ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023

Aθώος ο Κέβιν Σπέισι και για τις εννέα υποθέσεις στη δίκη του Λονδίνου


Ο Αμερικανός ηθοποιός Κέβιν Σπέισι κρίθηκε αθώος σήμερα από ορκωτό δικαστήριο του Λονδίνου, αναφορικά με τη διάπραξη σεξουαλικών αδικημάτων κατά τεσσάρων ανδρών. Ο 64χρονος βραβευμένος με Όσκαρ αθωώθηκε από εννέα κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής επίθεσης, της πρόκλησης σεξουαλικής δραστηριότητας ατόμου χωρίς τη συγκατάθεσή του και της πρόκλησης ατόμου σε διεισδυτική σεξουαλική δραστηριότητα.
Από την αρχή της δίκης, οι εισαγγελείς τον παρουσίασαν ως σεξουαλικό αρπακτικό που χρησιμοποιούσε την επιρροή του για να επιτίθεται σε νεαρούς άνδρες. Ο σταρ έλεγε ότι επρόκειτο για συναινετικές σχέσεις και ότι ορισμένες από τις κατηγορίες ήταν κατασκεύασμα της φαντασίας των εναγόντων.
Οι κατηγορίες αυτές σε βάρος του Σπέισι διατυπώθηκαν το 2017, στην αρχή του κινήματος #MeToo, όταν ο ηθοποιός βρισκόταν στο απόγειο της δόξας του και πρωταγωνιστούσε στην επιτυχημένη σειρά της πλατφόρμας Netflix «House of Cards». Αμέσως αποπέμφθηκε από τη σειρά και από άλλα καλλιτεχνικά σχέδια στα οποία επρόκειτο να συμμετάσχει.
Στις καταθέσεις τους στην αστυνομία, οι οποίες δόθηκαν στη δημοσιότητα κατά τη διάρκεια της δίκης, οι τέσσερις άνδρες έλεγαν ότι δεν τολμούσαν να μιλήσουν νωρίτερα γιατί θεωρούσαν ότι δεν θα τους πίστευε κανείς, λόγω της επιρροής του διάσημου κατηγορουμένου.
Υπέρ του Σπέισι κατέθεσε στη δίκη ο Βρετανός τραγουδιστής Έλτον Τζον.
Ο Σπέισι είχε κατηγορηθεί και στις ΗΠΑ για σεξουαλικές επιθέσεις αλλά πέρσι κρίθηκε επίσης αθώος, από δικαστήριο της Νέας Υόρκης. Το 2019 αποσύρθηκαν οι κατηγορίες για μια άλλη υπόθεση στην οποία είχε εμπλακεί.