ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

Απασφάλισε κατά του Ζαραλίκου ο Άδωνης: «Τα υπόλοιπα θα τα πουν οι δικηγόροι μου»


Στα δικαστήρια αναμένεται να σύρει τον stand up comedian, Χριστόφορο Ζαραλίκο, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης, μετά από φράση του γνωστού κωμικού στο εβδομαδιαίο σατιρικό του βίντεο. Υπενθυμίζεται ότι κάθε Τρίτη ο Χριστόφορος Ζαραλίκος αναρτά ένα σατιρικό βίντεο στον λογαριασμό του στο YouTube, στη διάρκεια του οποίου καυτηριάζει τα ζητήματα της πολιτικής -κυρίως- επικαιρότητας της εβδομάδας που πέρασε.
Στο βίντεο, λοιπόν, που αναρτήθηκε την περασμένη Τρίτη (14/2), ο Χριστόφορος Ζαραλίκος λέει:
«Άδωνη! Και τώρα δεν σε λέω αρσενική Εύα Μπράουν, σε λέω Άδωνη και σε κοιτάζω στα μάτια. Από το ZaraleaksTV και όλα τα μανάρια, επειδή μας είσαι ιδιαιτέρως μισητό πρόσωπο, σου δίνουμε την εξής ιδέα για του χρόνου: επειδή όπως κατάλαβα και από τις αναρτήσεις στο Twitter εσένα σου αρέσει πάρα πολύ να τον βγάζεις έξω, να δεις ποιος τον έχει μεγαλύτερο τον κόσμο, επειδή συνέχεια κάνεις αναρτήσεις “εμείς είχαμε τον περισσότερο”, αν θες του χρόνου να έχεις ακόμα περισσότερο κόσμο από φέτος βγάλε ανακοίνωση πως θα κόψεις σε ζωντανή σύνδεση τον λαιμό σου. Θα γεμίσεις το ΟΑΚΑ. Πραγματικά στο έχω και σε εικόνα».
Στη συνέχεια έδειξε ένα σκίτσο στο οποίο απεικονίζεται ο Αδόλφος Χίτλερ να αυτοπυροβολείται. «Ποιο ΟΑΚΑ; Δεν το συζητώ. Αν βρεις έναν τρόπο να αναστηθείς θα κάνεις κολλητά 12 συναυλίες στο ΟΑΚΑ sold out», πρόσθεσε ο Ζαραλίκος.
Το απόσπασμα αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος καλεί τα κόμματα να πάρουν θέση για το βίντεο, ενώ προαναγγέλλει προσφυγή του στη Δικαιοσύνη.
«Αναμένω τις αντιδράσεις των Κομμάτων σε αυτό τον λόγο μίσους που υπέστην με το πρόσχημα της σάτιρας. Τα υπόλοιπα θα τα πουν οι δικηγόροι μου διότι επιτέλους πρέπει να υπάρχει και ένα όριο και έχουμε και παιδιά που βλέπουν!», έγραψε στο Twitter ο Άδωνις Γεωργιάδης, παραθέτοντας το απόσπασμα που τον ενόχλησε.
Παράλληλα, σε αναλυτική δήλωσή του, ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρει: 
«Ανέκαθεν ήμουν υπέρ της σάτιρας και της καλοπροαίρετης κριτικής. Πολλές φορές μάλιστα έχω «ανεβάσει» ο ίδιος στους λογαριασμούς μου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά αποσπάσματα.
Ποτέ, όμως, δεν περίμενα ένας κωμικός ηθοποιός να εκφραστεί με τέτοιον χυδαίο τρόπο στο πρόσωπό μου. Όσοι έχουν δει το σχετικό βίντεο του κυρίου Ζαραλίκου αντιλαμβάνονται ότι τέτοιου είδους χαρακτηρισμοί ενισχύουν τη ρητορική μίσους και το τοξικό κλίμα στο οποίο κάποιοι επενδύουν επιδιώκοντας προσωπικά ή κομματικά οφέλη.
Μην έχοντας άλλη δυνατότητα άμυνας, ασκώ στο ακέραιο κάθε νόμιμο δικαίωμά μου ως πολίτης και ιδιαίτερα ως πατέρας κι ως εκ τούτου προσφεύγω στη Δικαιοσύνη.
Αναμένω όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου να καταδικάσουν, ξεκάθαρα, τέτοιου είδους απαράδεκτες πρακτικές για να κερδίσουν λίγα παραπάνω λεπτά δημοσιότητας
».
Η απάντηση Ζαραλίκου

Από την πλευρά του, ο Χριστόφορος Ζαραλίκος, σχολιάζοντας την αντίδραση Γεωργιάδη, έγραψε στο Twitter:
«Ώπα φίλε, εμείς περιμένουμε 15 μήνες την αντίδραση της ΝΔ για το ντου στο θέατρο Καρέζη με μπράβους και δεν κάνουμε έτσι. Στην ουρά».
Απόψε, πάντως, αναμένεται νέα απάντηση του Χριστόφορου Ζαραλίκου, όπως ο ίδιος προαναγγέλλει με αναρτήσεις του.