ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

«Λύνουν» τα χέρια των ιδιοκτητών


Κάτι λιγότερο από έναν χρόνο μετά την ψήφιση των νέων διατάξεων, περί μεταβολής φυσιογνωμίας ενός ραδιοσταθμού, άρχισαν να βγαίνουν οι πρώτες σχετικές αποφάσεις του ΕΣΡ. Μια εξ αυτών ήταν για τον Γαλαξία 92.1 Φωκίδας, στον οποίο δόθηκε η άδεια από το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο να αλλάξει το πρόγραμμά του από μη ενημερωτικό σε ενημερωτικό.
Η απόφαση «πατάει» πάνω στον νόμο 4779/2021 (Πέτσα-Λιβάνιου), με το ΕΣΡ να ζητά από τον ραδιοσταθμό:
α) Αναλυτικό πρόγραμμα μιας εβδομάδας που αντιστοιχεί στην αιτούμενη φυσιογνωμία προγράμματος και καλύπτει τους όρους του νόμου για το ελάχιστο περιεχόμενο ενός ενημερωτικού σταθμού.
β) Στοιχεία στα οποία στηρίζει την αίτηση και από τα οποία εκτιμάται ότι προκύπτει η ύπαρξη της υποδομής που απαιτείται για τη λειτουργία σταθμού με την αιτούμενη φυσιογνωμία και η βιωσιμότητα της επιχείρησης.
γ) Ονομαστική κατάσταση προσωπικού το οποίο απησχολείτο για τη λειτουργία του σταθμού την 1/1/2019 και απασχολείται για τη λειτουργία του σταθμού κατά την ημερομηνία υποβολής της δήλωσης.
Πρόκειται για διατάξεις που εν μέρει «λύνουν» τα χέρια των ιδιοκτητών, καθώς μπορούν να αλλάξουν τον χαρακτήρα του σταθμού τους από ενημερωτικό σε μη ενημερωτικό και τούμπαλιν μόνο μια φορά (και όχι απεριόριστες) μέχρι την έκδοση των νέων αδειών, όποτε αυτή γίνει. Θυμίζουμε ότι όλα τα ραδιόφωνα δήλωσαν την φυσιογνωμία τους πριν... 14-15 χρόνια, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα για αλλαγή αργότερα.