ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Λύτρας κατά Πρετεντέρη: «Δημοσιογράφοι γνωρίζουν αλλά δεν αποκαλύπτουν»


Σοβαρές πολιτικές διαστάσεις φαίνεται να παίρνει η αποδόμηση της Μελέτης Τσιόδρα - Λύτρα από φιλοκυβερνητικούς δημοσιογράφους. Ο καθηγητής Θεόδωρος Λύτρας απάντησε δημοσίως στον.. Γιάννη Πρετεντέρη κάνοντας λόγο για «δημοσιογράφους που γνωρίζουν αλλά δεν αποκαλύπτουν».Ο Γιάννης Πρετεντέρης στη στήλη του στα ΝΕΑ της Κυριακής είχε γράψει άρθρο σχετικά με τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα, με τίτλο “Κολοκυθιά”.
Στο κείμενο αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Ο Πρωθυπουργός, οι συνεργάτες του στο Μέγαρο Μαξίμου, η πρώην και η νυν ηγεσία του Υπουργείου Υγείας δηλώνουν άγνοια.
Λογικό και αυτό. Δεν πιστεύω οτι πολλοί Έλληνες πολιτικοί διαβάζουν «Scandinavian Journal Of Public Health», ούτε είναι δουλειά τους να αξιολογούν ιατρικές έρευνες -τις οποίες άλλωστε δεν έχουν την επιστημονική επάρκεια να αξιολογήσουν.
Στη συνέχεια το «ανώτατο επίπεδο» ξέφτισε σε κάτι γενικούς γραμματείς υπουργείων -χάλε γύρευε. Αλλά αδιάφορο, αν μου επιτρέπετε. Κυβέρνηση έχουμε, όχι ιατρικό συμβούλιο. Τέλος κολοκυθιάς»
.
Ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας, Θεόδωρος Λύτρας, σε ανάρτησή στο Twitter δεν άφησε αναπάντητο το άρθρο του Γιάννη Πρετεντέρη, σημειώνοντας:
«Την κολοκυθιά την παίζουν οι δημοσιογράφοι που γνωρίζουν αλλά δεν αποκαλύπτουν, κι αντ’ αυτού πετούν το μπαλάκι στους επιστήμονες χωρίς ντροπή. Για όλα τα υπόλοιπα, οι απαντήσεις έχουν δοθεί».

πηγή: 2020mag