ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

Μυστικό δείπνο Μητσοτάκη-Σκλαβενίτη για την εκτίναξη της ακρίβειας


Μυστικό δείπνο με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είχε ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης, στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου μεταξύ άλλων συζήτησαν για τις αυξήσεις στα προϊόντα. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εστίας», ο ιδιοκτήτης του σούπερ μάρκετ προειδοποίησε ότι από τη νέα χρονιά έρχονται νέες μεγάλες αυξήσεις σε προϊόντα, που κυμαίνονται μεταξύ 20% και 40%.
«Τα μακαρόνια; Γενάρη – Φλεβάρη θα τα δούμε 40% πάνω σε σχέση με σήμερα. Και δεν αποκλείεται να μην τα δούμε και καθόλου στα ράφια», υπογράμμισε ο ιδιοκτήτης της μεγάλης αλυσίδας, σύμφωνα με την εφημερίδα.
Στο ρεπορτάζ επισημαίνεται πως από τη νέα χρονιά, βασικά είδη μαζικής κατανάλωσης, όπως το αλεύρι, ο καφές, το ρύζι, η μαρμελάδα, οι φρυγανιές, τα δημητριακά, το βρεφικό γάλα και τα είδη ζαχαροπλαστικής, θα γνωρίσουν ανατιμήσεις, η κύρια αιτία των οποίων είναι «η εκτόξευση του ενεργειακού κόστους, το οποίο επιβαρύνει σε πολύ μεγάλο βαθμό τα λειτουργικά έξοδα των επιχειρήσεων», όπως αναφέρεται.