ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

European Super League: Πώς το πείραμα εξελίχθηκε σε φιάσκο μέσα σε μόλις 48 ώρες


Μόλις 48 ώρες ήταν αρκετές για να καταρρεύσει πανηγυρικά το... πραξικόπημα των 12 πλουσίων ομάδων από την Αγγλία, την Ιταλία και την Ισπανία, οι οποίες συμφώνησαν να δημιουργήσουν τη.. δική του λίγκα, με την ονομασία European Super League. Μετά τον ορυμαγδό αντιδράσεων, κυρίως από τους οπαδούς, τον χορό των αποχωρήσεων άνοιξε η Τσέλσι και ακολούθησε η Μάντσεστερ Σίτι, για να γίνει γνωστό ότι τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσουν τόσο οι Μπαρτσελόνα και η Ατλέτικο Μαδρίτης από την Ισπανία, όσο και οι Άρσεναλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τη Βρετανία. Την ίδια στιγμή ξεκίνησαν οι παραιτήσεις, με τον πρόεδρο της Γιουνάιτεντ, Έντ Γούντγουορθ να ανακοινώνει την παραίτησή του και να ακολουθεί η πληροφορία για παραίτηση και του Αντρέα Ανιέλι από την ηγεσία της Γιουβέντους.
Οι πρώτες φήμες για τις ρωγμές είχαν αρχίσει να κυκλοφορούν από νωρίς το μεσημέρι με τους οπαδούς των «μπλε» να διαμαρτύρονται το απόγευμα έξω από το Στάμφορντ Μπριτζ (πριν τον αγώνα με την Μπράιτον) ζητώντας από τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς να αποσύρει την ομάδα από την ESL. Ανάμεσα σ' αυτούς που εξέφρασαν την αντίθεση τους ήταν και η παλιά δόξα της ομάδας και νυν διοικητικό της στέλεχος, Πετρ Τσέχ.
Όπως ανέφερε το Skynews, πρόκειται για προσωπική απόφαση του Ρόμαν Αμπράμοβιτς μετά τις εντονότατες αντιδράσεις των οπαδών της ομάδας του (και όχι μόνο) και ήδη το νομικό επιτελείο της ομάδας είχε αρχίσει να ετοιμάζει τα σχετικά έγγραφα με τα οποία θα ενημέρωνε και επίσημα για την αποχώρηση των «μπλε» από την European Super League.