ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Ανοίγει Μ. Τρίτη ο εμβολιασμός για 30 - 39 ετών με AstraZeneca


Την Μεγάλη Τρίτη (27/4) ανοίγει η πλατφόρμα για ραντεβού εμβολιασμού για τις ηλικίες 30 - 39 ετών για το εμβόλιο του AstraZeneca, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. «Δίνεται.. η ευκαιρία μετά και την περίσσεια αποθεμάτων της AstraZeneca να εμβολιαστούν με το εμβόλιο. Αυτή η ηλικία σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα θα εμβολιάζεται και αυτή με όλα τα εμβόλια» σημείωσε.
Πρόσθεσε ότι θα γίνονται εμβολιασμοί και σε ιδιωτικές δομές υγείας, σε περισσότερες ώρες και εντός του Σαββατοκύριακου.
O υπουργός Υγείας αναφερόμενος στο πρόγραμμα εμβολιασμού της χώρας, είπε πως ενδεχομένως τον Μάιο να φτάσουμε τα 2,5 εκατομμύρια εμβολιασμούς και τον Ιούνιο τα 4 εκατομμύρια εμβολιασμούς. Ο κ. Κικίλιας απηύθυνε επίσης έκκληση στους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν, καθώς είναι πια αυταπόδεικτο πως το εμβόλιο σώζει ζωές.
Στο ίδιο μήκος κύματος, o γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους τόνισε ότι το εμβόλιο της AstraZeneca είναι ασφαλές και οι κίνδυνοι που υπάρχουν είναι εξαιρετικά χαμηλοί. Εξήγησε ότι οι άνω των 30 θα εμβολιάζονται με το εμβόλιο της AstraZeneca, που υπάρχουν διαθέσιμες δόσεις και αν θέλουν θα μπορούν να εμβολιαστούν νωρίτερα.
Τόνισε για άλλη μια φορά ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και οι κίνδυνοι εξαιρετικά χαμηλοί, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι με το εμβόλιο της AstraZeneca έχουν εμβολιαστεί στη χώρα μας 440.000 πολίτες. Είπε ακόμη ότι οι εμβολιασμοί για τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσουν 4 Μαϊου.