ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

«Η UEFA έπεσε μέσα στην παγίδα που της έστησαν οι 12»


Ο Βασίλης Σαμπράκος κουβεντιάζει με τον Γρηγόρη Ιωαννίδη, καθηγητή αθλητικού δικαίου που λειτούργησε ως σύμβουλος των 2 εκ των 6 αγγλικών ομάδων που μετείχαν στην κίνηση της European.. Super League.
Δεν είναι μια εύκολη διαδικασία η ανάλυση που οδηγεί στην κατανόηση της νέας πραγματικότητας που δημιουργεί στο ποδόσφαιρο όλο αυτό που συνέβη από το βράδυ της Κυριακής μέχρι το βράδυ της Τρίτης. Μας λείπουν ακόμη πολλά δεδομένα που είναι αναγκαία για να σχηματίσουμε μπροστά μας όλη την εικόνα αυτής της νέας πραγματικότητας. Κάνοντας όμως μια αρχή, προκειμένου να κατανοήσουμε καλύτερα τι έγινε, τι πήγε να συμβεί και γιατί - για την ώρα - δεν συνέβη, θέλησα να συζητήσω με τον Γρηγόρη Ιωαννίδη, καθηγητή αθλητικού δικαίου στο Sheffield Hallam University. του οποίου το γραφείο παρείχε νομική υποστήριξη σε δύο από τις έξι αγγλικές ομάδες που μπήκαν στην European Super League και αναγκάστηκαν να βγουν.
Ένας δικηγόρος που βρέθηκε στη διάρκεια των τελευταίων ωρών στη θέση να δίνει απαντήσεις στις ομάδες προκειμένου να τις βοηθήσει να κατανοήσουν τη θέση τους και τις επιλογές για την στρατηγική τους απαντά σε μια σειρά από ερωτήσεις με διαφωτιστικές απαντήσεις, που μας βοηθούν να αντιληφθούμε λίγο καλύτερα όλες τις πληροφορίες που δεχθήκαμε από το βράδυ της Κυριακής.
- περισσότερα στο gazzetta ΕΔΩ