ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

Εφημερία μάχης στον «Ευαγγελισμό» - Επιστράτευση ιδιωτών γιατρών ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας

Η παραπάνω φωτογραφία ήρθε από υγειονομικούς του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», αναγνώστες του «902.gr». Τα ασθενοφόρα κάνουν ουρά στο Nοσοκομείο που χθες εφημέρευε με τους υγειονομικούς.. να δίνουν μεγάλη μάχη, με αυταπάρνηση. Οπως μας λένε αυτές οι εικόνες ασφυξίας, τόσο στον «Ευαγγελισμό» όσο και στα υπόλοιπα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής δείχνουν τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης που ακόμα και τώρα δεν προχωράει στην καθολική επίταξη των ιδιωτικών νοσοκομείων, αφήνοντας έτσι ανυπεράσπιστο και το υγειονομικό προσωπικό και τους ασθενείς.
Το πρωί της Δευτέρας ανακοινώθηκε η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών (για ένα μήνα) από τον υπουργό Υγείας. Αφορά 200 γιατρούς (παθολόγους, πνευμονολόγους και γενικούς ιατρούς) από την Περιφέρεια Αττικής.
Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το Υπουργείο Υγείας απηύθυνε επί εβδομάδες πρόσκληση – έκκληση προς τους ιδιώτες ιατρούς, για την ενίσχυση των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. στο τρίτο σφοδρό κύμα της πανδημίας COVID-19. Δυστυχώς, πολύ μικρός αριθμός ιδιωτών ιατρών προσήλθε. Τους ευχαριστούμε.
Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις έκτακτες συνθήκες και την επιτακτική ανάγκη περίθαλψης των συνανθρώπων μας, το Υπουργείο Υγείας προβαίνει σε επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών των ειδικοτήτων Παθολόγων, Πνευμονολόγων και Γενικών Ιατρών στην Αττική».