ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020

Ποιοι θέλουν να φτιάξουν το «νέο Ποτάμι»


Πρωτοβουλία για ίδρυση ενός νέου …Ποταμιού βρίσκεται εν εξελίξει το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Την επιβεβαίωσε, άλλωστε, με άρθρο του στο iEidiseis, ο εκ των πρωταγωνιστών της πρωτοβουλίας, ο πρώην βουλευτής του Ποταμιού, Νίκος Νυφούδης.
Μαζί του, στους πρωταγωνιστές της επανίδρυσης ενός κόμματος όπως το Ποτάμι, είναι και ο.. Γιώργος Χειμωνάς, αλλά και ο εξάδελφος και ο συνονόματος του Σταύρου Θεοδωράκη, όπως και ο επικοινωνιολόγος Γιάννης Κωνσταντινίδης. Το εγχείρημα θα είχε προχωρήσει εάν οι λαμβάνοντες την πρωτοβουλία είχαν χρήματα για το εγχείρημα, ωστόσο η προσπάθεια των πρωταγωνιστών συνεχίζεται. Αξίζει να σημειωθεί δε ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν έχει καμία συμμετοχή στις εξελίξεις-αντιθέτως είναι κατηγορηματικά αντίθετος με την προσπάθεια νεκρανάστασης του Ποταμιού.
Ο Νίκος Νυφούδης, έγραφε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων στο άρθρο του στο iEidiseis, με το οποίο προανήγγειλε την πρωτοβουλία ίδρυσης νέου κόμματος:
«Υπάρχουν όμως και άλλου τύπου κόμματα που θα μπορούσαν να κερδίσουν πίσω τους πολίτες. Πώς θα ήταν ένα τέτοιο κόμμα; Θα ήταν δημιουργημένο ως ένα μικρό σύνολο ανθρώπων με κοινή συναίσθηση της ανάγκης μεταρρυθμίσεων τόσο της αγοράς και του κράτους, όσο και της κοινωνικής ζωής και κοινή νοοτροπία ως προς τον συναινετικό τρόπο λήψης των αποφάσεων. Το δεύτερο, δηλαδή η νοοτροπία ενός κόμματος και, σε επόμενο χρόνο όταν το κόμμα φτάσει στην εξουσία, η νοοτροπία μιας διακυβέρνησης είναι τα πλέον κομβικά στοιχεία ενός κόμματος που θα μπορούσε να κερδίσει πίσω τους πολίτες».
Η εποχή, πάντως, είναι δύσκολη για τέτοια εγχειρήματα, χωρίς όμως να είναι και απαγορευτική…

- από τα «Παιχνίδια Εξουσίας» του Βασίλη Σκουρή στο ieidiseis