ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

Τους εμβολίασαν κατά λάθος με… πενταπλάσια δόση

Δεν υπάρχει πρόβλημα λέει η BionNTech

Oκτώ υπάλληλοι ενός γηροκομείου στην πόλη Στράλζουντ του κρατιδίου Μεκλεμβούργο-Προπομερανία της Γερμανίας εμβολιάστηκαν κατά λάθος με δόση πέντε φορές μεγαλύτερη της προβλεπόμενης, του εμβολίου της Pfizer/BioNTech
Οι τοπικές αρχές έκαναν λόγο για «ατομικά λάθη». Τέσσερα από.. τα οκτώ άτομα που εμβολιάστηκαν βρίσκονται ήδη υπό ιατρική παρακολούθηση σε νοσοκομείο και έχουν συμπτώματα παρόμοια με αυτά της γρίπης.
Ωστόσο, η ΒioNTech δεν βλέπει κανέναν κίνδυνο, δεδομένου ότι μεγαλύτερες δόσεις του εμβολίου χορηγήθηκαν σε εθελοντές και στην πρώτη φάση της έρευνας χωρίς σοβαρές συνέπειες.
Επίσης, σε επτά περιοχές της Άνω Φρανκονίας, στο κρατίδιο της Βαυαρίας, δεν χρησιμοποιήθηκαν καθόλου οι πρώτες περίπου 1.000 δόσεις του εμβολίου, αφού το κιβώτιο μεταφοράς δεν είχε καταψυχθεί επαρκώς κατά διαστήματα. 
Η BioNTech πάντως, είχε ανακοινώσει ότι το εμβόλιο είναι ακίνδυνο έστω και αν υπάρχουν θερμοκρασιακές αποκλίσεις. Πάντως, η εταιρεία είναι υπεύθυνη μόνο για τη μεταφορά στα κέντρα διανομής, από όπου τα ομοπονδιακά κρατίδια και οι περιφέρειες αναλαμβάνουν τη διανομή.