ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Κερδισμένοι και χαμένοι του κορωνοϊού

Ποιοι επωφελούνται και ποιοι την πατάνε απ’ την επιδημία

Αγαπητές αναγνώστριες και αγαπητοί αναγνώστες, λογικό είναι σε κάθε κρίση κάποιοι να τραβάνε κουπί και κάποιοι άλλοι να βγαίνουν στον αφρό.
Ο ρεπόρτερ Χρήστος Ξανθάκης έχει τον σχετικό κατάλογο:..
➤  Κερδισμένοι
Κυριάκος Μητσοτάκης
Σου κάθεται η στραβή και καταφέρνεις να τη σκαπουλάρεις; Κερδισμένος είσαι παιδιά, αναμφισβήτητα κερδισμένος και μην το ψειρίζουμε τώρα με τα σημαίνοντα και των σημαινόμενα των διαγγελμάτων.
Αλέξης Τσίπρας
Έδωσε μαθήματα υπεύθυνης και μετριοπαθούς αντιπολίτευσης, υψώνοντας τους τόνους μόνο εκεί όπου ήταν απολύτως απαραίτητο. Ξέφυγαν βέβαια κάποια μικρομεσαία στελέχη (όχι ο Πολάκης!), αλλά αυτή είναι η δουλειά των μικρομεσαίων στελεχών, να ξεφεύγουν.
ΚΚΕ
Εκεί που μας είχε βυθίσει όλους και όλες στα πιο βαθιά χασμουρητά, ήρθε η Πρωτομαγιά να μας θυμίσει ότι και θέση έχει και ρόλο μπορεί να παίξει σε καταστάσεις δύσκολες και πρωτόγνωρες.
Σωτήρης Τσιόδρας
Τα μπουρδούκλωσε τώρα στα στερνά με τις μάσκες και το άνοιγμα των σχολείων (για να μην αναφερθώ στην συνεχιζόμενη αφωνία του περί τα εκκλησιαστικά…), αλλά η συνολική εντύπωση παραμένει θετική.
Άλκηστις Πρωτοψάλτη
Όπως έχει πει και κάποιο τζιμάνι, δεν υπάρχει αρνητική και θετική διαφήμιση. Υπάρχει μόνο θετική διαφήμιση, αρκεί να γράφουν σωστά τ’ όνομά σου! Και το γράψανε όλοι σωστά, είτε ενθουσιασμένοι είτε θυμωμένοι.

Χαμένοι
Άδωνις Γεωργιάδης
Έχει ξεστομίσει πολλές ομορφιές κατά καιρούς, αλλά πιο επική ομορφιά από αυτή για τα λεφτά που σας τρέχουν απ’ τα μπατζάκια και τα τριακόσια κιλά που θα γίνετε όλοι δύσκολα θα του βγει στο μέλλον.
(Αν και θα το προσπαθήσει, δε λέω…)
Γιάννης Βρούτσης
Ξέρεις τι θα πει να έχει συνωμοτήσει το σύμπαν για να τη βγάλεις καθαρή από μια επιδημία πρωτοφανή στα χρονικά κι εσύ να προσφέρεις στην αντιπολίτευση σανίδα σωτηρίας με τις καραμπινάτες χαζομάρες σου;
Καλλιτέχνες
Αν δεν υπήρχαν οι νεκροί, θα μπορούσε κανείς να πει ότι είναι τα μεγαλύτερα θύματα του κορωνοϊού. Μόνοι, έρημοι και άφραγκοι, ατενίζουν το μέλλον δίχως καμία αισιοδοξία…
Τουρισμός
Ωραία είναι η μονοκαλλιέργεια, αποδίδει και δεν σε πρήζει. Καμιά φορά όμως πέφτει δάκος στον ελαιώνα και τότε αναστενάζει η πορτοφόλα. Και μαζί της θ’ αναστενάξουμε και όλοι οι υπόλοιποι, από τις αρχές του φθινοπώρου.
Φώφη Γεννηματά
Κλαίνε οι καλλιτέχνες, κλαίνε οι ρεντρούμηδες, κλαίει και η Φώφη που δεν την παίζει κανένας. Αυτά παθαίνεις δυστυχώς όταν αγωνίζεσαι να ισορροπήσεις σε δύο βάρκες εν μέσω φουρτουνιασμένης θάλασσας…

➤ Ούτε Κερδισμένοι, ούτε Χαμένοι
Νίκος Χαρδαλιάς
Σκληρός αναμφιβόλως, έχει και το παρατσούκλι για να το προμοτάρει. Αν εξαιρέσει όμως κανείς την αναγνωρισιμότητα που αποκόμισε, το ύφος και η στάση του ανδρός μάλλον πάγωσαν τα ελληνικά νοικοκυριά απέναντί του.
Βασίλης Κικίλιας
Αμπελαλέ από την πρώτη κιόλας μέρα της επιδημίας! Κέρδισε ένα πεντάλεπτο δημοσιότητας με την φουντωτή μαλλούρα και ύστερα απεσύρθη εκ νέου πίσω απ’ τις κουίντες. 
Γιάνης Βαρουφάκης
Κατάφερε να απασχολήσει τη δημοσιότητα εν μέσω κορωνοϊού, καυγαδίζοντας με τους λιμενικούς στην Αίγινα. Αγαπάμε Γιάνη, αλλά αυτή την αίσθηση του τάιμινγκ κάπως πρέπει να την κοιτάξει…
Παπάδες
Εντάξει, τα κατάφεραν να ξανανοίξουν οι εκκλησίες για λειτουργίες με παρουσία των πιστών, αλλά οι μεθοδεύσεις τους και το καουμποϊλίκι τους άφησαν μια πικρή γεύση στο στόμα που δεν καλύπτεται από τη γλύκα της Μετάληψης.

- από το newpost