ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

«Ο πρόεδρος του ΕΣΡ οφείλει να υποβάλει την παραίτησή του...

...αν δεν είναι σε θέση να επιτελέσει το θεσμικό του καθήκον» - Πυρά Χαρίτση κατά Κουτρομάνου

Αυστηρή κριτική στο ΕΣΡ, μετά την παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ για την αναλογική προβολή των κομμάτων από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, έκανε ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Χαρίτσης, καλώντας τον πρόεδρο της ανεξάρτητης αρχής Αθανάσιος Κουτρομάνος να παραιτηθεί αν..
δεν μπορεί να επιτελέσει τα καθήκοντά του.
Συγκεκριμένα, ο Α. Χαρίτσης σε δήλωσή του αναφέρει:
"Στις 14 Απριλίου απέστειλα, ως εκπρόσωπος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, επιστολή προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, ζητώντας την άμεση παρέμβασή του σχετικά με την τήρηση της αναλογικής προβολής των πολιτικών δυνάμεων στα Ραδιοτηλεοπτικά Μέσα.
Στις τρεις εβδομάδες που μεσολάβησαν ο πρόεδρος του ΕΣΡ, Αθανάσιος Κουτρομάνος, δεν προέβη σε καμία σχετική ενέργεια.
Σήμερα, παρουσιάστηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής όπου -πάλι - απέφυγε να τοποθετηθεί επί της ουσίας ενός αιτήματος που σχετίζεται με την ποιότητα της δημοκρατίας μας.
Πιο συγκεκριμένα, αποποιήθηκε τις υποχρεώσεις του επικαλούμενος διάφορες αστήριχτες δικαιολογίες, αντί να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις στα θέματα δημοκρατίας και πολυφωνίας που έθεσαν βουλευτές του συνόλου των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Είναι σαφές ότι ο επικεφαλής της αρμόδιας Αρχής δεν είναι σε θέση να εξετάσει ακόμα και τα θεμελιώδη ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του, όπως αυτές απορρέουν από το Σύνταγμα και τη σχετική νομοθεσία, δηλαδή τη διασφάλιση του πλουραλισμού στην ενημέρωση των πολιτών και την επιβολή κυρώσεων σε περιπτώσεις παραβάσεων, όπως άλλωστε είχαμε ζητήσει με την επιστολή μας.
Αν ο κύριος πρόεδρος του ΕΣΡ δεν είναι σε θέση να επιτελέσει το θεσμικό του καθήκον, οφείλει να υποβάλει άμεσα την παραίτησή του."
Πάντως ο πρόεδρος του ΕΣΡ Αθανάσιος Κουτρομάνος, ανέφερε στη Βουλή ότι παρά το ότι υπάρχει το ανάλογο πλαίσιο, ορισμένες φορές παρουσιάζονται δυσκολίες και δεν υπάρχουν τα μέσα να παρακολουθείται όλο το φάσμα της ενημέρωσης, ενώ εντύπωση προκάλεσε η δήλωση του ότι έχουν φύγει υπάλληλοι από το ΕΣΡ και έχει μείνει μόνο ένας.


- διαβάστε επίσης: «Η κυβέρνηση χειραγωγεί τα ΜΜΕ και επιβάλλει “πλήρη σιωπή”»