ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Ο πιο δειλός ρεβανσισμός στη σύγχρονη πολιτική ιστορία

Στην αντεπίθεση πέρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, με αφορμή την πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας για σύσταση προανακριτικής επιτροπής σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.
Ο τέως πρωθυπουργός κάλυψε τον πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης για τους χειρισμούς..
του στο σκάνδαλο Novartis καθώς «είχε το μέγα θράσος να μην κουκουλώσει τις πομπές» και κατηγόρησε την κυβέρνηση για δειλό ρεβανσισμό.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε με σφοδρότητα στον πρωθυπουργό κατηγορώντας τον για πολιτική δειλία «εφόσον επέλεξε τη σημερινή διαδικασία για να απουσιάζει από τη Βουλή» και σχολίασε επικριτικά τα άδεια υπουργικά έδρανα.

«Κάντε εξεταστική, προανακριτική, ειδικό δικαστήριο»

«Αποφασίζετε να παραπέμψετε για πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική ιστορία του τόπου, έναν υπουργό σε ειδικό δικαστήριο, όχι γιατί έχετε κάποια ένδειξη σκανδάλου, όχι γιατί κατηγορείται ότι ζημίωσε με πράξεις ή με παραλήψεις το ελληνικό δημόσιο, ούτε γιατί τον κατηγορείτε ότι έβαλε το χέρι στο μέλι. Αλλά γιατί είχε το θράσος να αναδείξει το σκάνδαλο της Novartis» τόνισε από τα έδρανα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και σήκωσε το γάντι εκφράζοντας την αποφασιστικότητα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας να υπερασπιστεί μέχρι τέλους τους αγώνες κατά της διαφθοράς. «Είμαστε υπέρ κάθε διερεύνησης και σας προκαλούμε: Κάντε εξεταστική, προανακριτική, ειδικό δικαστήριο. Ό,τι σας ταιριάζει» υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας και προανήγγειλε πως η συμμετοχή του κόμματος της Κουμουνδούρου «στην προανακριτική που θα στήσετε», θα είναι μια ευκαιρία «για να μάθει και ο τελευταίος έλληνας πολίτης, πώς στήθηκε αυτός ο άθλιος μηχανισμός που είχε ως αποτέλεσμα (...) να τον αναγκάζετε να πληρώνει πανάκριβα τα φάρμακά του».
Ο τέως πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον Παπαγγελόπουλο «εξιλαστήριο θύμα» και εξήγησε πως η κυβέρνηση παρότι δεν στράφηκε προσωπικά εναντίον του, στράφηκε πολιτικά. «Το πρόβλημά σας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και εγώ» τόνισε χαρακτηριστικά.
Απέκρουσε τις κατηγορίες για σκευωρία που επικαλείται συνεχώς η Νέα Δημοκρατία αλλά και το ΚΙΝ.ΑΛΛ, σημειώνοντας πως «αν οι δικαστές ήταν σκευωροί, όπως τους καταγγέλλετε από τη πρώτη μέρα για να τους τρομοκρατήσετε προκειμένου να μην πράξουν το καθήκον τους, δε θα είχαν κάνει σκευωρία αλά καρτ, αλλά θα έπρατταν το πιο εύκολο για αυτούς, να ασκήσουν ποινικές διώξεις αδιακρίτως και να διερευνηθεί περαιτέρω η πιθανή εμπλοκή και η ποινική ευθύνη».
Κλείνοντας την ομιλία του, με το βλέμμα στραμμένο στα κυβερνητικά έδρανα, ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε: «Όσα ειδικά δικαστήρια και να στήσετε για να αποδείξετε δήθεν σκευωρίες, η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, ακόμη και η πλειοψηφία όσων σας ψήφισε, γνωρίζει ποιο είναι το σκάνδαλο. Και ζητά δικαιοσύνη» καλώντας να θυμηθούν πως στο τέλος δεν θα τους βγει σε καλό.

- πηγή: efsyn.gr