ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019

Η σημαία -ξανά- ως έπαθλο...

Σε λίγες μέρες για μια ακόμα φορά θα ζήσουμε τη "μάχη" της σημαίας. Ενόψει της 28ης Οκτωβρίου, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σχεδιάζει να θεσμοθετήσει νέο πλαίσιο επιλογής σημαιοφόρων με βάση το βαθμό στα Δημοτικά σχολεία, όπως συνέβαινε στο παρελθόν προτού ο προκάτοχός της Κώστας Γαβρόγλου θεσμοθετήσει την κλήρωση για την επιλογή σημαιοφόρων..

Για το λόγο αυτόν μάλιστα, η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη απέστειλε εγκύκλιο στα Δημοτικά σχολεία (σ.σ. σε Γυμνάσια και Λύκεια η επιλογή δεν άλλαξε και εξακολουθεί να γίνεται μεταξύ των αρίστων μαθητών) τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, με την οποία "παγώνει" τις διαδικασίες επιλογής και ξεκαθαρίζει τι θα συμβεί: "Εν όψει της θεσμοθέτησης νέου πλαισίου επιλογής σημαιοφόρων, καλούνται οι δημόσιες και ιδιωτικές σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να μη προβούν σε επιλογή σημαιοφόρων, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην παρ. 5 του άρθρου 3 του ΠΔ79/17 (ΦΕΚ 109/Α/1-8-2017) καθώς το κριτήριο για την επιλογή προβλέπεται να είναι η σχολική επίδοση των μαθητών".
Τώρα, όποιος είχε τα προηγούμενα χρόνια παιδιά στο Δημοτικό σχολείο, ξέρει πολύ καλά πως γινόταν η επιλογή και σε τι θλιβερές διαπραγματεύσεις με τους εκπαιδευτικούς (διαπραγματεύσεις, κατά επιεική περιγραφή...) οδηγούσε ορισμένους γονείς.

- διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου, που υπογράφει ο Νίκος Μάστορας, στο alfavita.gr ΕΔΩ