ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Οι «New York Times» υποβάλλουν προς έγκριση άρθρα...

...και ρεπορτάζ στην αμερικανική κυβέρνηση πριν από τη δημοσίευσή τους;

«Αυτοί οι αποτυχημένοι των New York Times δημιουργούν ιστορίες λέγοντας πως οι Ηνωμένες Πολιτείες αυξάνουν σημαντικά τις κυβερνοεπιθέσεις τους εναντίον της Ρωσίας. Αυτό είναι πιθανή πράξη προδοσίας» έγραψε ο Τραμπ, στις..
16 Ιουνίου στο Twitter για να λάβει ως απάντηση από την εφημερίδα ότι «να κατηγορεί κάποιος τον Τύπο για προδοσία είναι επικίνδυνο. Εμείς περιγράψαμε το άρθρο μας στην κυβέρνηση πριν από τη δημοσίευση»!
Αυτό επιβεβαιώνει τα όσα έχουν πει αρκετοί βετεράνοι ανταποκριτές των «New York Times», όπως ο James Risen: «Η αμερικανική εφημερίδα των ρεκόρ, συνεργάζεται τακτικά με την αμερικανική κυβέρνηση, εξαφανίζοντας κάθε αναφορά ή στοιχεία που οι κορυφαίοι αξιωματούχοι δεν θέλουν να δημοσιοποιηθούν»
Το χειρότερο όμως όλων είναι ότι πολλοί Αμερικανοί δημοσιογράφοι θεωρούν την υποβολή στην κυβέρνηση για έγκριση ως κανονικότητα αν όχι αναγκαία συνθήκη.
Μερικοί εξέχοντες Αμερικανοί ειδήμονες του Τύπου έχουν φτάσει, μάλιστα στο σημείο  μέχρι και να επιμένουν ότι αυτή η συμβιωτική σχέση με την εξουσία είναι ακριβώς αυτό που κάνει κάποιον δημοσιογράφο. και ρεπορτάζ στην αμερικανική κυβέρνηση πριν από τη δημοσίευσή τους
- από το insideoutborders (ολόκληρο το κείμενο ΕΔΩ)