ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Η ΠΟΕΣΥ στη μάχη για τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ

Σύσσωμος ο δημοσιογραφικός κόσμος της χώρας δίνει τη μεγάλη δικαστική μάχη στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ.
Συζητήθηκαν σήμερα στην επταμελή σύνθεση του Α’ Τμήματος του ΣτΕ επτά αιτήσεις ακυρώσεως επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στα ΜΜΕ και εργοδοτικών ενώσεων, με τις οποίες ζητούν την ακύρωση – κατάργηση..
της εργοδοτικής εισφοράς του 2% επί του τζίρου τους, η οποία καταβάλλεται στον ΕΔΟΕΑΠ.
Η ΠΟΕΣΥ άσκησε δια της νομικής της συμβούλου παρεμβάσεις στις ως άνω υποθέσεις, ζητώντας την απόρριψη των επίδικων αιτήσεων και εκθέτοντας εκτενώς το σύνολο των ουσιαστικών και νομικών παραμέτρων, που επέβαλαν τη θέσπιση της εισφοράς αυτής και εξηγούν τους λόγους που είναι επιβεβλημένη και σύμφωνη προς το Σύνταγμα. Τονίζουμε αυτό που είναι απολύτως αυτονόητο για όλους εμάς, ότι το θέμα του ΕΔΟΕΑΠ είναι κρίσιμο για την ασφάλιση και την περίθαλψη του κλάδου, ο οποίος έχει συνολικά πληγεί τα τελευταία χρόνια.
Μετά τις αγορεύσεις δόθηκε προθεσμία μέχρι 15 Ιουλίου 2019, προκειμένου να υποβληθούν πρόσθετα επιχειρήματα και από τις δύο πλευρές.
Η απόφαση αναμένεται εντός των επόμενων μηνών.